Drone kullanarak 'Alo' diyen köyün şebeke sorunu çözüldü

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Akçalı köyünde, GSM operatörleri şebekeleri çekmediği için, drone'a bağladıkları cep telefonu aracılığıyla görüşmelerini yapan vatandaşların sorunu çözüldü. Konuyla ilgili haberin yayınlanmasının ardından, Turkcell şirketi, köye baz istasyonu kurmak için çalışmalara başladı. Artık rahatça telefonla görüşebilecek köylüler, halay çekerek kutlama yaptı.

Haberler 13.03.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovaya 5 kilometre uzaklkta bulunan 70 hane ve 800 nüfuslu Akçal köyünde, hiçbir GSM operatörü ebekesi çekmiyordu. Köyde Ali Yücel Kayann, cep telefonunu balad drone yaklak 10 metre havalandktan sonra, GSM ebekelerinden sinyal alyor ve köylüler de Kayann dronedaki telefonuna bluetooth ile balanp, görümelerini yapyordu. Ali Yücel Kaya, drone kullanlarak yaplan 10 dakikalk görüme ücreti için kii ba 1er lira alyordu.

ALO SORUNLARINI BÖYLE çÖZDÜLER

Akçal köyündeki sorunun haber olmasnn ardndan, Turkcell irketi köye baz istasyonu kurma çalmalarna balad. Köylüler, büyük sevinç yaad ve halayl kutlama yapt. Drone sahibi Ali Yücel Kaya, Drone kaldrarak köylülerin telefon konumasn salyordum. Bu durum haber olunca Turkcell yetkilileri köye gelerek baz istasyonu kurmaya balad. Köylüler olarak çok mutluyuz, sabrszlkla ebeklerini çekmesini bekliyoruz. Herkes kendi evinde oturup rahatlkla telefonla konuabilecek dedi

Köy Muhtar smet Arslan ise büyük bir skntlarnn giderildiini söyledi. Arslan, Köyümüzün telefon skntsndan kurtulmas hepimizi mutlu etti. Artk yüksek tepelere çkmaktan, drone kullanmaktan kurtulduk. Evimizde oturararak uzaktaki yaknlarmzla görüebileceiz. Emei geçen herkese çok teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git