DSİ'den boğulma tehlikesine karşı uyarı

Sıcak havalar nedeniyle serinlemek için baraj, sulama kanalı ve göletlere girenler boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin uyarı geldi.

Haberler 02.07.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürü Mevlüt Aydn, vatandalarn serinlemek için girdii baraj, gölet ve sulama kanallar gibi sulak alanlarda meydana gelen boulma vakalarna kar çeitli önlemler aldklarn söyledi.

Sulama sezonu öncesi muhtar, köy imam, ilgili kurum-kurulu temsilcilerine boulma vakalarna kar bilgilendirme amaçl SMS gönderdiklerini belirten Aydn, ayn zamanda basn, kamu spotu, SMS yoluyla sistemde kaytl kiilere uyar yapldn, baraj, gölet ve sulama kanallarna uyar levhalar konulduunu ve okullarda örencilere yönelik eitim çalmalar gerçekletirildiini bildirdi.

Vücut ss aniden düüyor

Aydn, baraj, gölet ve sulama kanallarna girilmesinin tehlikelerine dikkati çekerek, Zemin yapsnn dalgal ve engebeli olmas sebebiyle su derinliinin ani olarak deiim göstermesi, yukar havzadan gelen killi ve siltli malzemenin birikimiyle zeminin çamur formunda olmas, su içindeki bitkilerin doal olarak gelimesi, su scaklnn düük olmas sebebiyle vücut ssnn dümesi sonucu hipotermi yaanabilmesi ve tatl suyun kaldrma kuvvetinin deniz suyuna oranla düük olmas risk yaratyor. dedi.

Su hayattr, can almasn

Yaz aylarnda havalarn çok scak olmas nedeniyle DS tarafndan çeitli önlemler alnmasna karn baraj, gölet ve sulama kanallar bata olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boulma vakalarnn yaandn anlatan Aydn, unlar kaydetti:

Serinlemek ya da yüzmek maksadyla barajlar ve kanallara girmek hayati risk oluturmaktadr. Baraj, gölet ve sulama kanallarna girmenin tehlikeli ve yasak olduu bilinmelidir. Unutulmamaldr ki her yl sulama kanal, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen ortalama 100 çocuumuz ve gencimiz can vermektedir. Su hayattr, can almasn.

Ana Sayfaya Git