DTK'ya operasyon

DTK soruşturmasında, aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısını Seydi Fırat'ın bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Haberler 27.12.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüü soruturma kapsamnda, aralarnda HDP E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluk ve DBP E Genel Bakan Yardmcsn Seydi Fratn bulunduu 9 kii gözaltna alnd.

DYARBAKIR SAVCILII

Cumhuriyet Basavclnn DTK ile ilgili yürüttüü soruturma kapsamnda polis ekipleri sabah erken saatlerinde Ankara ve Diyarbakrda bir çok eve baskn düzenlendi. Ankarada, HDPnin E Genel Bakan Yardmcs ve DTK eski e Bakan Aysel Tuluk gözaltna alnrken, Diyarbakrda aralarnda eski DTK yönetiminde yer alan DBP E Genel Bakan Yardmcs Seydi Frat, HDP l Bakan Cabar Leygara, DTK eski divan üyesi Edip Yaarn da bulunduu toplam 9 kii gözaltna alnd.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltna alnanlar Emniyet Müdürlüüne götürülürken, Ankarada gözaltna alnan HDPnin E Genel Bakan Yardmcs ve eski milletvekili Aysel Tuluk dün akam saatlerinde Diyarbakra getirildi. Tulukun, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesindeki ilemleri sürüyor.

Basavclk yetkilileri, 9 üphelinin silahl terör örgütü yöneticilii ve üyelii suçlarndan gözaltna alndn söyledi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Öte yandan polis ekipleri, Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde ksa süre öncesine kadar Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) merkez olarak kulland binada arama yapt.

Ana Sayfaya Git