Düğünlerde 'sahte altın' dönemi

Düğün sezonunun açılmasıyla evlenmek isteyen dar gelirli bazı çiftler, yükselen altın fiyatları nedeniyle takı olarak yurt dışından kaçak yollarla getirilen ve gerçeğinden zor ayırt edilen imitasyon altınları kullanıyor.

Haberler 31.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, düün sezonunun balamasyla birlikte yükselen fiyatlar nedeniyle altn alamayan ve çevresindekilere mahcup olmak istemeyenler, çareyi çin ile Dubaide üretilip, kaçak yollarla Türkiyeye getirilen ve gerçeinden zor ayrt edilen taklit altnlarda buluyor. Kentin simgesi olan Balklgöl çevresindeki tarihi çarlardaki esnafn tezgahlarnda satlan, 10 300 liradan satlan çeitli boyutlardaki imitasyon taklar büyük ilgi görüyor.

SAHTE ALTIN DÖNEM

Balklgöl esnafndan Ramiz Mzarlkl, yükselen altn fiyatlar nedeniyle dar gelirli çiftler ve ailelerinin skntya girince, düünde davetlilere mahcup olmamak için gerçeinden ayrt edilemeyen imitasyon altnlara yöneldiini söyledi. Mzarlkl, Altn alacak gücü olmayanlar, karlkl anlaarak, imitasyon altn alyorlar. Bölgede skça kullanlan Frenk ba isimli taknn gerçei 16 bin lira ama bizde onunla ayn arlkta ve ebatta olan tak 300 liraya satlyor. Bu taklar, genellikle düünlerde gösteri için alnyor. Düüne giden davetlilerden tutundan gelin ve damatta etrafa mahcup olmamak için çakma altnlardan alyor dedi.

Balklgöldeki tezgahlarda satlan sahte altnlara yerli yabanc turistlerin de büyük ilgi gösterdiini dile getiren bölge esnaf, imitasyon taklar sayesinde düünlerde artk kimsenin çevresine kar mahcubiyet yaamadn belirtti.

Ana Sayfaya Git