D.Ü.’de çocuklara ücretsiz ve randevusuz hizmet veriliyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinin çocuk psikiyatri bölümünde, 0-18 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz ve randevusuz hizmet veriliyor.

Haberler 14.11.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesindeki çocuk ve Ergen Psikiyatri Bölümünde 0-18 ya aralndaki çocuklara ücretsiz ve randevusuz hizmet veriliyor. Bölümde koruyucu önlemlerin alndn, tan ve tedavi aamalarnn uygulandn belirten çocuk Psikiyatri Anabilim Dal Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Yüksel, Dicle Üniversitesi çocuk Psikiyatri Anabilim Dalnn 2011 ylndan bu yana hizmet verdiini söyledi. Ana bilim dalnda aktif olarak 2 öretim üyesi ve 8 aratrma görevlisi ile çalmalarn sürdüünü ifade eden Yüksel, Hastalar randevu almakszn polikliniklere geldii andan itibaren doktorlardan salk hizmetini alabiliyor. çocuk Psikiyatri polikliniimizde sklkla dikkat eksiklii ve hiperaktivite bozukluu, disleksi, otizm, kekemelik, okul fobisi, travma, davran bozukluklar, alt slatma, konuma gerilii, bilisel gerilikler, kayg bozukluklar ve benzeri konularda randevusuz olarak psikiyatrik destek verilmektedir dedi.

Diyarbakrda çocuk Psikiyatrisine htiyaç Var

Diyarbakrda çocuk psikiyatrisine ihtiyaç olduunu, bu ihtiyacn da hastanelerinde vatandalarla yaplan görümelerde d payda kurumlarla ve personelleriyle yaptklar görümelerde dile getirildiini vurgulayan Yüksel, Özellikle okullarmzda psikiyatristlik problemleri olan örencilerimizin il dna sevk edilmeleri ve sonra ortaya çkan yolculuk zorluklar, randevu alma, gidilen ilde konaklama ve tekrar, tekrar kontrole gitmelerden dolay derslerinin aksamas hem çocua hem de ailesine büyük sorun ve maddi külfet oluturmaktadr. Polikliniimizde bebeklik, okul öncesi, okul ça ve ergenlik dönemlerine ait geliimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili koruyucu ruh sal hizmeti verilmektedir diye konutu.

Ailelerin kendini çaresiz hissettii durumlar oluabiliyor

Ailelerde, çocuklarnn yaadklar ruhsal sorunlar karsnda kendilerini çaresiz hissettikleri, ne yapacaklarn bilemedikleri durumlar oluabileceine dikkat çeken Yüksel, unlar kaydetti:

çocukluk-Ergenlik döneminde balayan veya çok erken dönemde fark edilen çocuklarn konuamama, göz temas kuramama, çevreye kar ilgisiz olma gibi durumlar da dahil olmak üzere çocuklaryla ilgili her tür ruhsal sorunda bir çocuk psikiyatri hekimine bavurmalar gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git