Düğünde kurtarıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kendisinden 10 yaş büyük kuzeniyle evlendirilmek istenen kız çocuğu, düğün töreninin ardından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Haberler 26.02.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde kendisinden 10 ya büyük daysnn oluyla evlendirilmek istenen 14 yandaki kz çocuu, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla kurtarld.

Alnan bilgiye göre, bir kz çocuunun evlendirilecei ihbar üzerine çalma balatan Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ile Kzltepe lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri, ilçedeki düün salonunda 14 yandaki F.B. ile 24 yandaki .Bnin düün töreninin yapldn tespit etti.

Kargaaya mahal vermemek amacyla törenin sona ermesini bekleyen ekipler, düün salonuna düzenledikleri operasyonla kz çocuunu kurtard.

Olayla ilgili soruturma balatlrken F.B, devlet korumasna alnd.

- Kzn ailesi piman

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, gazetecilere yapt açklamada, çocuk gelin ihbarlarnda art olduunu söyledi.

Bakanla ait Alo 183 hattna yaplan ihbarn ardndan operasyonun gerçekletirildii bilgisini veren Efetürk, öyle konutu:

Dün akam olaya müdahale ederek çocuk gelinimizi kurtardk. çocuumuzu devlet korumas altna aldk. çocuumuzun salk durumu iyi. Sosyal meslek elemanlarmz ile kzn ifadesi alnd. Ailesi, devletin bu ekildeki yaptrmlarndan haberdar olmadklarn söyledi. Kzmzn annesi de erken yata evlenmi bir anne, bu yüzden olaya normal bakyorlar. Bunun normal olmadn, çocuun yerinin okul olduunu aileye anlattk.

Onlar da piman ama kzmz devletimizin korumasnda ve salk durumu iyi.

Kzltepe ilçesinde de 29 Ocakta kendisinden 10 ya büyük kiiyle evlendirilmek istenen 14 yandaki D.K, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla düün töreninin ardndan götürüldüü evden kurtarlmt.

Ana Sayfaya Git