Dün nasıldı bugün nasıl

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alanda yapılan rekreasyon çalışmasının ardından alan, vatandaşların beğenisini kazandı.

Haberler 13.04.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca, Surun yeniden ihya edilmesi amacyla tarihi Hz. Süleyman Camisinin çevresinde yürütülen çalma ile öncesinde çok çirkin yaplar ve gecekondularla dolu, ykk harabe, içine girilemez olan 115 dönümlük alanda yaplan rekreasyon çalmas sonrasnda halkn hizmetine açlan alan youn ilgi gördü.

lçede, 27 ehit sahabenin de metfun olduu Hz. Süleyman Camisinin çevresindeki 115 dönümlük alanda yaplan rekreasyon çalmas, vatandalarn büyük beenisini kazand.

Hizmete açlmasnn ardndan kimisi ei ve çocuklaryla alana gelerek manzaray seyretti kimisi ise arkadalaryla gezdi. çocuklar da alanda top oynayarak doyasya elendi.

Vatandalardan Mehmet Korkmaz (65), Diyarbakrl biri olarak yaplan düzenlemeyi, düzenlemenin ardndan ortaya çkan manzaray çok beendiini söyledi.

DÜN NASILDI BUGÜN NASIL

Geçmite alann çok kötü olduunu anlatan Korkmaz, Eskiden buras çok kötüydü. Allah raz olsun yapanlardan. Bu zatlarn karsnda böyle güzel ve temiz bir manzara oldu. diyen Korkmaz, daha önce ziyarete geldiklerinde oturacak yer bulamadklarn, imdi ise çok güzel bir alann ziyaretçileri karladn belirtti.

Sur ilçesinde yaayan vatandalardan Kasm Erolu da geçmite çok kötü günler yaadklarn kaydetti.

Önceden evlerinin olduu yerde imdi çiçeklerin bulunduunu belirten Erolu, ilçenin u anki halinden memnuniyet duyduklarn dile getirdi.

Erolu, u anki manzara harika olmu, inallah devam gelir. Yapanlarn emeine salk. dedi.

Vandan ilçeyi gezmeye gelen Abdulaziz Birgün ise ayn okulda okuduklar arkada ile ilçeye geldiklerini, Diyarbakr denilince akla Surun geldiini anlatt.

Alandaki düzenlemenin çok güzel olduunu aktaran Birgün, Suru görmeden geçmeyelim dedik. Peyzaj çalmalar çok güzel olmu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git