Dünya Atletleri Diyarbakır'a geliyor

Vali Hasan Basri Güzeloğlu "Buradan çağrı yaparak, 19 Nisan 2020'de tüm Türkiye ve dünyayı Diyarbakır'da buluşmaya, Diyarbakır'ı tanımaya Diyarbakır insanıyla kucaklaşmaya ve Sur yarı maratonda koşmaya davet ediyorum"

Haberler 31.10.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde gelecek yl birincisi düzenlenecek, Uluslararas Sur Yar Maratonu tantld.

Bir otelde gerçekletirilen tantm toplantsnda, Gençlik ve Spor Bakanl, Türkiye Atletizm Federasyonu, Valilik ve Büyükehir Belediyesi ibirliiyle 19 Nisan 2020de Diyarbakrda gerçekletirilecek 1. Uluslararas Sur Yar Maratonu için ibirlii protokolü imzaland.

Vali Hasan Basri Güzelolu, toplantda yapt konumada, önemine deindii etkinliin hayatn her alannda genç kalmak isteyenlere, dönük bir büyük açlmn balangc olacan söyledi.

Maratonun kentin sahip olduu güzellik ve zenginliklerin dünyaya tantm için çok büyük bir imkan sunacana iaret eden Güzelolu, terör nedeniyle gölgelenen Diyarbakrn güzelliklerinin, birlik ve beraberliinin görünür hale geleceini, kentin spor ehri olacan vurgulad.

Güzelolu, Diyarbakrn sahip olduu genç nüfusa deinerek, gençlere Avrupa ampiyonu yürüyüçüler Meryem Bekmez ve Aye Tekdaln sporcu kimlikleriyle örnek olduunu aktard.

Uluslararas Sur Yar Maratonu ile Diyarbakr, tarihi geçmii, güzellikleri, modern görünümü, gelimesi ve kalknmasyla da tantlm olacak. Ulusal ve uluslararas medya davet edilecek. çok üst düzeydeki sporcularmzn varlyla Diyarbakr, bir büyük bulumaya, kucaklamaya ve ölene tank olacak. nsanln ortak miras Surun bütün güzelliklerini dünyaya ulatrarak bir büyük kucaklama ve ölen gerçekletireceiz. ifadesini kullanan Güzelolu, Diyarbakrn tantmnda bu manada sporun itici bir güç olacan kaydetti.

- Dünyay Diyarbakrda bulumaya davet ediyorum

Büyükehir Belediyesi olarak sporun her alannda altyap çalmalar yapmak zorunda olduklarn dile getiren Güzelolu, spor branlarnda Türkiyenin dünya çapnda baarsna katk sunacak yetenekleri Türk sporuna kazandracaklarn belirtti.

Kentte, yarn amatör spor kulüplerine 1 milyon 200 bin lira nakdi yardm yaplacan anlatan Güzelolu, amatör ve engelli spor kulüplerine ihtiyaçlarn karlamalar için ayrdklar yaklak 4 milyon liralk bütçeyi yl sonuna kadar tahsis edeceklerini müjdeledi.

Güzelolu, unlar kaydetti:

Olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa ampiyonalarnda Diyarbakrn bu evlatlarnn, Meryem ve Aye gibi baarlaryla gururlanacaz. anl bayramz dalgalanacak, stiklal Marn hep birlikte söyleyeceiz. Buradan çar yaparak, 19 Nisan 2020de tüm Türkiye ve dünyay Diyarbakrda bulumaya, Diyarbakr tanmaya, Diyarbakr insanyla kucaklamaya ve Sur Yar Maratonunda komaya davet ediyorum.

- Diyarbakr bu organizasyonla on binleri buraya çekecek

Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar, Vali Güzelolu ile daha önce Mersinde düzenledikleri organizasyonu Diyarbakrda da gerçekletirecek olmaktan mutluluk duyduklarn belirtti.

Kentte, yar maratonun yan sra halk kousu ve 6-7 ya grubu çocuk maratonu da düzenleyeceklerini ifade eden çintimar, öyle konutu:

Mersinde baladmzda 5 bin kii ile birlikte ilkini gerçekletirdik. kinci kouda 75 bin saysna ulatk. 75 binin, 3 bin 800ü dier illerden buraya gelen sporculard. Eminim ki Diyarbakrda bu say çok çok fazla olacak. çünkü Diyarbakr, Mersine göre hem ehir olarak hem tarihi eserleri ve kültürü olarak farkl bir ilimiz. Onun için Diyarbakr bu organizasyonla binleri, on binleri buraya çekecek. Atletizmin ülkemizde gelimesi ve yaylmas, gençliimizin kötü alkanlklardan uzaklamas, daha üretken ve salkl olabilmelerini salayan en önemli etken olacaktr.

Diyarbakrda her branta baarl sporcu çkacana inandn söyleyen çintimar, organizasyonun hayrl olmasn diledi.

Diyarbakrl Avrupa ampiyonu sporculardan Aye Tekdal, bu organizasyonun kentte yaplmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, herkesi yarmaya davet etti.

Ana Sayfaya Git