Dünya Bingöllüler Günü coşkuyla kutlandı

‘12.12. Dünya Bingöllüler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberler 14.12.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde ilk olarak 12.12.2012 tarihinde kutlanmaya balanan Dünya Bingöllüler Günü, bu ylda Bingöl Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kollar Bakanlnn ortaklaa düzenlemi olduu programla kutland. Kültür merkezinde düzenlenen gecede, Zazaca türküler söylenip, tiyatro oyunlar sahnelendi. Renkli görüntülere sahne olan gecede etkinlie katlanlara, yöresel yemekler ikram edildi.

Belediyeciliin sadece fiziki yatrmlarla olmadn belirten AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Sosyal ve kültürel çeitlilik çok önemlidir. Bu açdan belediyemiz son dönemlerde çok güzel faaliyetler düzenliyor. Bir taraftan valilimiz, bir taraftan üniversite ve bir taraftan da belediyemiz Bingölün hayatn çok daha renkli hale getiriyor. Bunlarn artarak devam etmesini diliyoruz. 12. ayn 12inci günü, plakas 12 olan Bingöl için özel bir gün. Her sene ayn bugünlerinde Bingölü konutuumuz, Bingölle ilgili sosyal kültürel faaliyetler yaptmz bir gün olsun istiyoruz dedi.

Konumalarn ardndan Zazaca arklar eliinde AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Vali Ali Mant, Belediye Bakan Yücel Barakazi, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun, düzenlenen geceyi halay çekerek kapatt.

Ana Sayfaya Git