Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Amfi Tiyatro’da düzenlediği etkinlikle kutladı.

Haberler 21.11.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, çocuklarn kar karya kaldklar hak ihlallerine dikkat çekmek amacyla 20 Kasm Dünya çocuk Haklar Gününü düzenledii etkinlikle kutlad. Sümerpark Ortak Yaam Alan Amfi Tiyatroda gerçekleen kutlamaya çocuklar aileleriyle birlilikte katld. Etkinlikte çocuklar, haklarnn yazl olduu dövizler tad. Sahne çocuk haklarn belirten, minik eller tarafndan çizilen resimler ve fotoraflarla süslendi.

çocuklar haklarna hep birlikte okudu

20 Kasm Dünya çocuk Haklar Günü etkinlii, Büyükehir Belediyesine bal oyun odalarnda ve çocuk ube Müdürlüü bünyesinde eitim alan çocuklarn sahnede dans, koreografi, drama, müzik dinletisi, günün anlam ve önemini anlatan iirleri okumasyla balad. Etkinliin ilerleyen bölümlerinde çocuklar, ellerinde çocuk çiliine Hayr, çocuk Umuttur, çocuklar Geleceimizdir, Dünyay çocuklara Verelim, Elenmek Her çocuun Hakkdr, çocuk Her Yerde çocuktur , Bir çocuu Eitmek Ülkenin Kaderini Belirler, Salk Hakk ve Temiz çevre Hakk dövizleriyle sahneye çkarak hep birlikte çocuk haklarn okudular.

çocuklar neeli dakikalar geçirdi

20 Kasm Dünya çocuk Haklar Günü çocuklarn sahnede balama eliinde arklarn dile getirmesi ve davul ile zurna eliinde çektikleri halaylarla sona erdi. çocuklarn sahnede halay çekmelerine down sendromlu engelliler de elik etti. Etkinlie ebeveynleri ile birlikte katlan çocuklar, neeli dakikalar geçirdi. Günün sonunda Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, miniklere elmal eker datt.

20 Kasma özel film gösterimi

Amfi Tiyatrodaki etkinliin ardndan Sümerpark Ortak Yaam Alan Cep Sinema Salonunda yönetmenliini Aamir Khann yapt, problemli çocuk Awasthi ve onun hayatn deitiren bir öretmenin hikyesinin anlatld Her çocuk Özeldir filminin gösterimi yapld.

Ana Sayfaya Git