Dünya güzeli "Su"ya ziyaretçi ilgisi

İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Mutlu Kediler Yarışması"nda 200 tür arasında birinci olan Van kedisi "Su", tutulduğu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Villası'nda büyük ilgi görüyor.

Haberler 23.11.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezinde koruma altnda bulunan ve uluslararas yarmada birinci seçilen Van kedilerinden Su, ziyaretçilerin ilgi oda haline geldi.

Duygusall, cana yaknl, beyaz ipeksi tüyleri, aslan yürüyüü ve farkl göz renkleriyle kentin en önemli kültür varlklar arasnda yer alan Van kedileri, yerli yabanc herkesin ilgisini çekiyor.

stanbulda gerçekletirilen 7. Uluslararas Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuar kapsamnda düzenlenen Uluslararas Mutlu Kediler Yarmasna YYÜ Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezince götürülen Sunun birinci seçilmesi, merkeze olan ilgiyi artrd.

Van kedisi Suyu görmek için üniversite yerlekesindeki Kedi Villasna gelenler, dünyann en güzel kedisini sevip fotoraf çektiriyor.

- Artk tüm Türkiye ve dünya biliyor

Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine, Van kedisinin neslinin korunmas için sürdürülen çalmalarda önemli mesafe katettiklerini söyledi.

Nesli yok olmaktan kurtarlan bir hayvann dünya güzeli seçilmesinin ayr bir mutluluk olduunu belirten Kaya unlar söyledi:

Van kedilerinden böyle güzel bir sonuç almak kolay bir i deil, uzun ve meakkatli bir süreç. Bu sonuç bizim çalma azmimizi artrd. lerleyen dönemde Van kedisinin neslinin tehlikede olmayacann umudunu veriyor. Bunun yannda dünya çapnda tannmas ve duyarllk oluturmasn salad. çünkü artk Van kedisinin ne kadar güzel ve müstesna bir hayvan olduunu tüm Türkiye ve dünya biliyor.

- Ziyaretçi saymzda ciddi bir art söz konusu

Van kedisinin yarmada birinci seçilmesinin ardndan Kedi Villasna ziyaretçi saysnda önemli bir art olduunu ifade eden Kaya u ifadeleri kulland:

Merkezi ziyaret eden herkes Su isimli kediyi soruyor. Her kedimiz güzel ama Su, marka tescili haline geldi. Bu açdan gelen ziyaretçi saysnda önemli bir art oldu. Bu durumdan çok mutluyuz. nsanlarn bu ekilde ilgi göstermeleri çok iyi. Vana gelmek için çok bahane var ama Van kedisi bunun en tatl bahanesi. Van kedisi gerçekten görülmeye, ona temas etmeye ve onunla oynamaya deer. Bu nedenle ziyaretçilerin Avustralyadan bile gelmeleri gayet normal. Hafta içi günlük ortalama 500 ziyaretçimiz var. Hafta sonu bu 3 katna çkyor. Su isimli kedimizin birinci olmasndan sonra ziyaretçi saymzda ciddi bir art oldu.

- Hem tüyleri hem de gözleri çok güzel

Burdurdan gelen Yasemin ahin, Van kedilerinin ününün dünya snrlarn atn belirterek, Dünyann en güzel kedisinin burada olduunu duyduk. Arkada grubumuzla Vana gelerek bu kediyi görmek istedik. Anlatld kadar güzel bir ortam var. Su isimli kedinin hem tüyleri hem de gözleri çok güzel, çok tatl. çok temiz ve yumuack. çok beendik. yi ki gelip gördük. dedi.

Rizeden gelen Salih Aslan da Dünyann en güzel kedisiyle fotoraf çektirmek istedik. Görünce anladk ki gerçekten çok özel bir kedi. Naif ve sevecen. çok sevdik. Tüyleri çok güzel ve gözlerinin farkl renkte olmas insan çok etkiliyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git