Dünya kenti arasındayız!

Vali Aksoy, "Ülkemizin hızla gelişen şehirlerinden ve dünyaya açılan bir vitrini olan Diyarbakır’ımızı daha da geliştirmek, güzelleştirmek ve dünya kentleri arasında yerini güçlendirmek için tüm Diyarbakırlılar olarak var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Haberler 16.11.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakra geliinin 79. yl dönümü törenle kutland. l Valisi Hüseyin Aksoy, Ülkemizin hzla gelien ehirlerinden ve dünyaya açlan bir vitrini olan Diyarbakrmz daha da gelitirmek, güzelletirmek ve dünya kentleri arasnda yerini güçlendirmek için tüm Diyarbakrllar olarak var gücümüzle çalyoruz. dedi.

Diyarbakr Garnda düzenlenen törende, Atatürkün Diyarbakra trenle gelii temsili olarak canlandrld. Trenden inen gaziler, Vali Hüseyin Aksoya ellerindeki Türk bayran takdim etti. Vali Aksoy da öperek ald Türk bayran örencilere verdi.

Aksoy, burada yapt konumada, Atatürkün, vefatndan 1 yl önce 15 Kasm 1937de Diyarbakra geliinde halk tarafndan büyük coku ve sevgi gösterileriyle karlandn söyledi.

ATATÜRKÜ TEMSLEN GETREN TREN

Tarih boyunca önemli bir ticaret, kültür ve medeniyet ehri olan Diyarbakrn çok sayda önemli ahsiyeti konuk ettiini vurgulayan Aksoy, unlar kaydetti:

Bu misafirlerden biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürktür. Atatürk, 79 yl önce bugün, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbakan olarak Diyarbakra terif etmi, geleceini örenen halk, u anda bulunduumuz tren garnda onu sevgi gösterileri ile karlamtr. Ziyareti srasnda bir dizi önemli görüme yapan Atatürk, yürütülmekte olan altyap çalmalarn yerinde incelemi ve halk can kulayla dinlemitir.

DYARBAKIR DÜNYA KENT OLMALIDIR

Atatürk için Diyarbakrn ayr bir önemi olduunu aktaran Aksoy, Ülkemizin hzla gelien ehirlerinden ve dünyaya açlan bir vitrini olan Diyarbakrmz daha da gelitirmek, güzelletirmek ve dünya kentleri arasnda yerini güçlendirmek için tüm Diyarbakrllar olarak var gücümüzle çalyoruz. ifadesini kulland.

Daha sonra Antparkta devam eden tören, anta çelenk sunumu, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla son buldu.

Törene, Vali Aksoyun yan sra KHK ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de katld.

Ana Sayfaya Git