Dünya sesimize kulak tıkamış!

Çocuklarının HDP aracılığıyla kandırılarak PKK'nın Suriye'deki kolu YPG saflarına katıldığını iddia eden bazı aileler, özlem duydukları evlatlarına kavuşmak için uluslararası camiadan destek istedi.

Haberler 16.11.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn HDP araclyla kandrlarak PKKnn Suriyedeki uzants YPG saflarna katldn iddia eden baz aileler, uluslararas camiaya destek çarsnda bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor.

Anne Hacire Akarn, daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austosta HDP il binas önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi ve kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavumas, benzer acy yaayan, yürei evladna duyduu özlemle yanan dier ailelere de örnek oldu.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla HDP il binas önünde bekleyiini sürdüren aileler, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için Avrupa, Amerika Birleik Devletleri ve Rusyann terör örgütlerinden desteini çekmesini istedi.

- Terörü lanetliyor, kesinlikle desteklemiyoruz

Diyarbakrda 17 yanda daa kaçrlan olu için oturma eylemine katlan Ayegül Biçer, AA muhabirine yapt açklamada, olunun Suriyede terör örgütü YPGnin elinde olduunu örendiklerini aktard.

PKK, YPG, YPJ gibi terör örgütleri hepsi birdir. Hiçbirinin Kürtlükle alakas yoktur. Ben de Kürtüm ama terör örgütlerini desteklemiyorum, aksine lanetliyorum. ifadelerini kullanan Biçer, sözlerini öyle sürdürdü:

Amerika Bakan diyor ki PKK, Kürttür. Bastra bastra söylüyorum, Kürt deildir. Ben de Kürtüm öyle bir ey yok. Terörü lanetliyor, kesinlikle desteklemiyoruz. çocuklarmz oraya özgürlükleri alnarak götürüldü. Gelecekleri çalnd. Okul okumas, kalemle, defterle uramas gereken yerde u anda çocuklarmz Suriyede bombalarla, silahlarla... Biz bunu kabul etmiyoruz.

Olunun Türkiyede vatani görevini yapmasn beklerken kandrlarak Suriyeye götürüldüünü anlatan Biçer, Amerika, Kürtler üzerinden oyun oynuyor. Bizim üzerimizden oyun oynamasnlar. Buradan bakanlarna ve kendi halkna çarmdr, evlatlarmz geri getirsinler. Evlatlarmz istiyoruz. diye konutu.

- Amerika resmen bunlara destek veriyor

Diyarbakrda 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan için eyleme katlan Süleyman Aydn, oluna kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdüreceini belirtti.

ABD, Rusya ve Avrupaya seslenen Aydn, Neden sesimizi duymuyorsunuz? HDP resmen çocuklarmz götürüyor. Bunlarn bir temsilcileri var. O da HDP. HDPde PKK, PKK da YPG demek. Bunu artk bilmeyen yok. dedi.

Baz ABD Kongresi üyelerinin terörist eleba Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahini ülkeye davet etmelerine tepki gösteren Aydn, öyle konutu:

O bir PKKl. Binlerce çocuun, gencin katili. Kendi menfaati için yanna alyor. Amerika resmen bunlara destek veriyor. Abdullah Öcalan, Kendisi manevi olumdur. dedi. Katillii iyi yapt, kimsenin gözünün yana bakmad için manevi oludur. O bir katildir, teröristtir.

Amerikay terör örgütüne destek vermekle suçlayan Aydn, terör örgütünün bundan ald cesaretle çocuklarn kandrarak kaçrdn aktard.

Aydn, unlar kaydetti:

Kürtlük zorla 15 yandaki çocuu daa götürmek ise o Kürtlüü istemiyorum. Amerika gerçekten Kürtleri savunuyorsa, gelsin bizi desteklesin. Niye bir açklama yapmyor? Amerika bir açklama yapsa çocuklarmz geri gelir. Bu Mazlum Kobani onun bir talimatna bakar. çocuklarmz nasl kaçrmlarsa öyle de getirmesini bilirler ama hesaplarna gelmiyor. Gencecik çocuklar oralarda öldürtüyorlar.

- Olumu yoksullukla fakirlikle büyüttüm

stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için Diyarbakra gelerek oturma eylemine katlan anne Fatma Bingöl, olunun HDP araclyla kandrlarak, Suriyeye gönderildiini örendiklerini ifade etti.

çocuunun tehdit edilerek götürüldüünü belirten Bingöl, çocuklarmzn arkasna snp, onlar atee atyorlar. Koltuklarnda oturuyorlar. Kimsenin buna hakk yok. çocuklarmz geri getirsinler. dedi.

Terör örgütü YPGnin Kürtlerin hakkn savunduu iddiasna tepki gösteren Bingöl, Kürt hakk deil, bu, Amerikaya uaklk etmektir. çocuum Amerikaya uaklk ederek Kürt hakkn savunamaz. çok üzgünüm, içimdeki acy tarif edemem. Olumu onlara yem olsun, dada kurda kua yem etsinler diye büyütmedim. Olumu yoksullukla, fakirlikle büyüttüm. Artk dönsün ve vatanna, milletine hizmet etsin. diye konutu.

10 yanda daa kaçrlan olu Azat için oturma eylemi yapan Remziye Akkoyun, oluna kavuana kadar eyleme devam edeceini söyledi.

Telefonuna gelen fotoraflarda olunun Suriyede terör örgütü YPG saflarnda savatrldn örendiini anlatan Akkoyun, çocuumu Suriyeye savaa göndermiler. Silah braksn. çocuumu bana yollasnlar. Azadm bana göndersinler. ifadelerini kulland.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Fatma Akku, 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemi yaptn, kzna kavuana kadar da eylemi sürdüreceini söyledi.

- Kzm neredeysen gel, askere, devlete teslim ol

Kzna kavumak istediini belirten Akku, 74 gündür buradayz, bekliyoruz. 75 sene de olsa, gözümüz yolda bekleyeceiz. Kzm neredeysen, sesimi duyuyorsan, gel, bu ikence bitsin. Memleketine, evine, ailene dön. Buras senin yuvan. Hepimiz seni çok özledik. Askere, devlete teslim ol. dedi.

Akku, kzn özlemle beklediini dile getirerek, yaamlarnn her annda kznn eksikliini hissettiklerini aktard.

Ömür boyunca insan bunu unutmaz. Hep eksiklii var kzmn. Annem, ailem bizi unutmu deme kzm. Hep seni aryoruz. Nerede olduunu bilsem giderdim yanna. diyen Akku, evladna kavumak için beklemeye devam ettiini söyledi.

- Hasta yatamdan kalkp geldim

Erzurumdan daa kaçrlan yeeni için Diyarbakra gelerek oturma eylemine katlan Halime ehitolu da eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

ehitolu, hasta haliyle 74 gündür beklediini dile getirerek, Devletimiz güçlüdür. Allahn izniyle kurtulacak yavrumuz. Bizim bayramz da topramz da bir tanedir. Bu topraklar ehit kanyla yorulmutur. Bu topraklar zalimlere kalmaz. Kalmayacak da inallah. nallah zafer bizimdir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git