Dünya Yürüyüş Günü

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünce Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi

Haberler 07.10.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Salk Müdürlüü tarafndan 3-4 Ekim Dünya Yürüyü Günü etkinlikleri kapsamnda Salkl Yaam Yürüyüü yapld.

Merkez Kayapnar ilçesinde gerçekletirilen ve Mahabat Bulvarnda balayan Salkl Yaam Yürüyüü Kent Park Meydannda sona erdi.

Diyarbakr Halk Sal Hizmetleri Bakan Zülfü Bar ahin, 3-4 Ekim Dünya Yürüyü Günü dolaysyla hareket etmenin, insan hayatndaki faydalarn anlatmak ve toplumsal bir farkndalk oluturmak için yürüyü etkinlii düzenlediklerini söyledi.

DÜNYA YÜRÜYÜ GÜNÜ

Yürüyüün amacnn, vatandalara hareket etme yönündeki bilinçlerini arttrmak olduunu kaydeden ahin, öyle konutu:

Hareketli yaam insanlar her türlü hastalktan koruyan bir unsurdur. Hareketsizlikten dolay obezite çamzn problemi haline geldi. Obezitenin önüne geçmenin en önemli yolu hareketli yaamdr. Günde en az 10 bin adm yürümek gerekiyor. Etkinlie 400 kii katld. Etkinliklerimiz yl boyunca devam edecek. Sadece yürüyüle deil, okullarda, kamu kurum kurulularnda ve kalabalk kitlelerin olduu her yerde insanlarmza hareketli yaamn ve sportif aktivitelerin faydalarn anlatyoruz.

ahin, bu yl yaptklar etkinliklerde imdiye kadar 20 binden fazla vatanda salkl yaam konusunda bilgilendirdiklerini aktard.

BELEDYE SALIK DARES

Belediye Salk leri Daire Bakan Faysal Hatipolu ise l Salk Müdürlüünün düzenledii etkinlie belediye olarak katldklarn, salkl insan ve salkl toplum için yaplan çalmalara destek olduklarn dile getirdi.

Belediye olarak 47 spor tesisini bu yl hizmete açtklarn bildiren Hatipolu, yeni yaplan Kent Meydan ve Tema Parkta yürüyü alanlar bulunduunu, bisiklet sporu için de kentte alanlar oluturulduunu bildirdi.

Hatipolu, Yürüyü yapldnda zihin dinleniyor, vücut dinleniyor. Diyarbakrda da güzel yürüyü alanlar oluturuldu. dedi.

Ei ve çocuuyla yürüyüe katlan Balar lçe Salk Müdürü Dr. Serkan Salam da insanlarn salkl yaama teviki amacyla yaplan yürüyüe katldn, etkinliin çok güzel olduunu söyledi.

Ei ve bebeiyle yürüyüe katlan Müjde Salam ise yürüyüün salk açsndan çok faydal olduunu anlatarak, Salkl bir yaam için yürümemizin art olduunu düünüyorum. Böyle yürüyülerin yaygnlamas gerekir. Bu konuda farkndalk oluturulmas lazm. Yürüyü çok güzel oldu. diye konutu.

Kzyla etkinlie katlan Zeki Karahan, sporun hayatn bir parças olduunu, bu tür etkinliklerin yaygnlatrlmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git