Dur diyen yok mu?

DİYARBAKIR'ın tarihi surları hafta sonları binlerce ziyaretçinin akınına uğrarken, surları gezen gençler hatıra fotoğrafı çektirmek ve selfie yapmak için tehlikeli hareketler yapıyor. Gençler, adeta ölümü göze alarak, surların en uç noktalarına kadar gidip fotoğraf çektiriyor.

Haberler 18.12.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çin Seddinden sonra 5 kilometre uzunluu ile dünyann en uzun ikinci suru olarak bilinen tarihi Diyarbakr Surlar, gün doumu ve batmnda kartpostallk görüntüler yaratrken, kenti görmeye gelen yerli ve yabanc turistlerin aknna uruyor.

TARH SURLARIN GÖRKEM

Surlarn en büyük burcu olan ve kenti görmeye gelenlerin mutlaka ziyaret ettii Mardinkap semtindeki Keçi Burcu ise 2 yldr yasakl olan bölgede yer almas nedeniyle yerli ve yabanc turistlerin daha çok ilgisini çekiyor. Yükseklikleri 15-25 metre arasnda deien ve hiçbir güvenlik önleminin olmad Yedikarde ve Benusen burçlarna özellikle akam saatlerinde çkanlar hatra fotoraf çekiyor.

RESM çEKTRMEK çN

Surlarn üstüne çkan ve Hevsel Bahçelerinin manzarasnda fotoraf çektirmek isteyen gençlerin tehlikeli hareketleri ise görenleri artyor. Surlarn en sonuna kadara giderek, ayaklarn bolua uzatp oturan ve her an düme tehlikesi ile kar karya olan gençler, selfie çekmek için kimi zaman ölüm tehlikesini bile göze alyor.

TEHLKEL HAREKETLER

Tarihi surlar gün batmnda gezenlerin oluturduu silüet ise kartpostallk görüntülerin olumasn salyor. 2014 ylnn Ocak aynda surlar gezen genç bir kz, akli dengesi yerinde olmayan bir kii tarafndan itilerek aa atlm ve yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git