Durakta matematik projesi!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde matematiğe ilginin artırılması için hayata geçirilen proje ile otobüs duraklarına karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı

Haberler 09.10.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Karakoçan ilçesinde hayata geçirilen, Durakta Matematik Projesi kapsamnda otobüs duraklarna karikatürlü ve resimli matematik ilemlerinin yer ald afiler asld.

Karakoçan Belediyesi ve Sarcan lkokulu i birliiyle, matematie ilginin artrlmas hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde duraklara aslan broürleri 7den 70e herkes inceleme imkan bulacak.

lçe Milli Eitim Müdürü Yafes Kaya, proje hakknda bilgi vererek, Matematiin hayatmzn her alannda olduunu göstermek, okul dnda da matematii sevdirmek ve öretmek için uygulanacak projemiz bir yl sürecek. dedi.

OTOBÜS DURAKLARINDA

Belediye Bakan Ayhan Akbaba da bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Eitime destek için ellerinden geleni yaptklarn ifade eden Akbaba, Bu proje çok önemli. çünkü farkndalk salayacak. Duraklarda bekleyen vatandalarmz bu afileri inceleyip, bilgi edinecek. diye konutu.

Proje sorumlusu eyma Gür ise matematikle ilgili ön yarglar deitirip, ilgiyi artrmak istediklerini dile getirerek, unlar kaydetti:

Durakta bekleme süresinde insanlarn dikkatini olumlu eylere çekmek adna matematik ile ilgili görseller astk. Görsellerde matematiin her konusunda farkl karikatürler var. Proje 7den 70e herkese hitap edecek. Durakta bekleyen herkesin dikkatini çekiyor, farknda olmadan bir örenme gerçekleiyor. Duraklardaki görseller her ay deiecek.

Ana Sayfaya Git