Durmayınca öldürüldü!

Kocaköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayıp ateş kaçarak kaçmaya çalışan kişi, çatışmada öldürüldü. Kaçtığı otomobilde cephanelik çıkarken, şahsın kimliği açıklanmazken, örgüt üyesi olduğu bildirildi.

Haberler 26.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DUR HTARINA UYMAYINCA

Kocaköy lçesi Gökçen- Gözeba köyleri arasnda ek olarak kurulan yol kontrol noktasna dün ölen saatlerinde yaklaan aracn sürücüsü dur ikazna uymayarak gaza basp kaçmaya balad. Araçtan, takip eden jandarma ekibine ate açld. çkan çatmada, otomobil sürücüsü ölü olarak ele geçirildi.

ARAçTA çOK SAYIDA SLAH

Olay yerinde yaplan incelemede, 1 adet M-16 piyade tüfei, 2 adet M-16 arjörü, 30 adet M16 fiei, 1 adet el bombas ve 2 adet srt çantas bulundu. Özel otomobili kullanan kiinin örgüt üyesi olduu belirlenirken, olay bölgesinde çatma srasnda yaralanan bir kiinin de üpheli olarak gözaltna alnd örenildi. Olayla ilgili kapsaml soruturma balatlrken, Lice, Kocaköy ve yol ayrmnda, güvenlik güçleri kontrolleri sklatrd.

Valilikten yaplan yazl açklamada ise u ifadelere yer verildi;

Alnan tedbirler kapsamnda; Kocaköy ilçesi Gökçen Gözeba köyleri arasnda ilave olarak tesis edilen yol kontrol noktasna yaklaan ve dur ikazna uymayarak kaçan bir araç, Jandarma ekiplerince takip edilmi, araçtan ate açlmas üzerine çkan çatmada (1) terörist ölü olarak ele geçirilmitir.

Olay yerinde yaplan inceleme neticesinde, (1) adet M-16 Piyade tüfei, (2) adet M-16 arjörü, (30) adet M16 fiei, 1 adet el bombas, (2) adet srt çantas bulunmutur.

HUZUR VE GÜVENLK çN

Cumhuriyet Basavclnn talimatyla adli ilemlere balanm olup, olay bölgesinde bulunan ve silahl çatmada yaralanan (1) ahs üpheli sfatyla gözaltna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

CEZAEVNE BOMBA ATILDI

Buarada, merkez Balar ilçesinde bulunan E Tipi Kapal Cezaevine, kimlii meçhil kii veya kiilerce el yapm patlayc atld. ans eseri saldrda ölen ve yaralanan olmazken, olayla ilgili soruturma balatld.

BARDAK çERSNDE BOMBA

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube ekiplerince olayn faillerine bulunmasna yönelik çalma balatld. Güvenlik güçleri, yaplan aramalarda, eyh amil Mahallesi 527. Sokakta bulunan bir tandrn içerisinde poete sarlm 11 metal bardakta hazrlanm el yapm patlayc, 6 havai fiek ile çok sayda eldiven buldu.

Ana Sayfaya Git