Duruşmada, Demirtaş'ın fotoğrafını çeken DTK Eş Başkanı'na 3 ay hapis

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 25 Kasım 2016 tarihinde Mardin'de yargılandığı davaya SEGBİS yoluyla katıldığı sırada fotoğrafını çekip, sosyal medya hesabından paylaştığı iddiasıyla hakkında dava açılan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven'e, 'ses ve görüntülerin kayda alınması' suçundan 3 ay hapis cezası verildi.

Haberler 20.12.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, 25 Kasm 2016 tarihinde, Mardin 1inci Asliye Ceza Mahkemesinde Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMMyi alenen aalamak suçundan yargland davaya SEGBS sistemi ile katlarak ifade verdi. Demirtan ifade vermesi srasnda duruma salonundaki ekrandan cep telefonu ile fotorafn çekerek, sosyal medya hesabndan paylat iddia edilen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Leyla Güven hakknda Mardin Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld. Soruturmann tamamlanmas ardndan Leyla Güven hakknda yasak olmasna ramen ses ve görüntülerin kayda ald iddiasyla 1-3 yl kadar hapis istemiyle dava açld.

FOTORAFI BEN çEKMEDM

ddianamenin kabul edilmesi ardndan Leyla Güvenin yarglamas Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. Savunmasnda mahkeme salonunda herhangi bir fotoraf çekmediini öne sürerek, Bakanmzn bir resmii, sosyal medyada çknca kendi sayfamda paylatm. Resmi kesinlikle ben çekmedim. Takipçi saym fazla olduu için üzerimden daha hzl yayld. Ben mahkeme salonunda resim çekilmeyeceini bilen birisiyim. 5 yl tutuklu yarglanan birisiyim. Dolaysyla resmi ben çekmedim dedi. Mahkeme, Leyla Güveni Ses ve görüntülerin kayda alnmas suçundan 3 ay hapis cezasna çarptrd. Kararda, Sann sabkal kiilii, suçun ileni ekli göz önüne alnarak, yararna cezay hafifletecek takdiri neden olmad ifade edilerek cezada indirim yaplmad gibi erteleme karar da vermedi. Gerekçeli kararda mahkeme salonunda görüntülerin izinsiz olarak kayda alndn belirten Mahkeme, sann bu srada duruma salonunda olduunu kaydetti. Suça konu görüntülerin sank tarafndan bir sitede paylaldn belirten mahkeme, sanktan önce görüntü paylam yaplmadn, bu nedenle savunmasna itibar edilmediini kaydetti.

Leyla Güvenin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinin verdii kararn yasaya aykr olduu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliyesi MahtemesiNe istinaf bavurusu yapt.

Ana Sayfaya Git