"Dürümlü Katliamı!"

Dürümlü'de PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 16 kişi unutulmadı.

Haberler 10.05.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKllarn 15 ton patlayc yüklü kamyonu infilak ettirdii saldrda yaamn yitiren 16 kiinin acs aradan geçen bir yla ramen dinmedi.

PKKllarn Bingölün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii katliamn acs ilk gün gibi taze.

36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olan terör saldrsnda hayatn kaybeden 16 kiinin yaknlar saldrnn yl dönümünde bu acy derinden yayor.

Katliamn yl dönümü 12 Mays günü, hayatn kaybedenler için Tank Mahallesinde mevlit verilecek.

- Her kap çalnda dar frlyoruz

Saldrda kardeini ve akrabalarn kaybeden Hac çelebi Yaman, AA muhabirine yapt açklamada, aclarnn ilk günkü gibi büyük olduunu belirterek, unlar dile getirdi:

Aradan bir yl geçmesine ramen her kap ve telefon çalnda dar frlyoruz, telefona kouyoruz. Geleceklermi gibi bir his var içimizde. Yetim kalan çocuklar babalarn çok özledi. Bazen çocuklar etrafmda toplayp konuuyorum, Amca bizim babamz ie gitti, gelince bize oyuncak alacak, bisiklet alacak. diyorlar. Büyük olanlar anlyor. Fakat onlarn da bunu kabullenemediini görüyoruz.

Devletin kendilerine sahip çktn anlatan Yaman, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve yetkililere teekkür etti. Yaman, devletin üzerine düeni fazlasyla yerine getirdiini aktard.

Katliamn yl dönümünde mevlit vermek için hazrlk yaptklarn anlatan Yaman, terör örgütüne tepki göstererek, Bunu PKK yapyor. PKK, FETÖ, DEA, balar birdir. Bu hangi dinde, rkta, kitapta vardr? Bir yl deil bin yl da geçse bu ac unutulmaz. Günden güne bu ac yeerecek. diye konutu.

- Bu acy unutmayacaz

Katliamda iki olunu ve yaknlarn kaybeden Nesibe Yaman, gece gündüz gözyalarnn dinmediini belirterek, Acmz artyor, azalmyor. 16 eve ate dütü. Geride yetimler, dullar kald. Evleri virane oldu. Kimse böyle bir katliam görmedi. çocuklarmzdan geriye bir ey kalmad. Ne suçumuz vard? çocuklar anneleri Babanz ie gitti, dönecek. diye teselli ediyor. Bu acy unutmayacaz. Allah hakkmz brakmasn. ifadelerini kulland.

Yaman, kendilerine sunduklar destekten dolay Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Binali Yldrma teekkür etti.

- Allah hakkmz brakmasn

Saldrda eini kaybeden Aynur Yaman, baka benzer aclar yaanmamas için dua ettiklerini belirtti.

Olu 4 aylkken babasnn hayatn kaybettiini ifade eden Yaman, Kzm Elanur her akam babasnn taban ayryor, Babam gelip, yemek yiyecek.diyor. Babasnn yokluuna hiç alamad. çocuklar babasz, anneler gözü yal kald. Allah hakkmz brakmasn. dedi.

14 yandaki dier olunun da kendisi ile gözya döktüünü vurgulayan Yaman, sunulan destekle Umreye gitme imkan bulmaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda tartma yaanmt.

Vatandalarn köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu Dürümlü mezras giriinde infilak ettirmiti.

Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulmu, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu.

Ana Sayfaya Git