Dürümlüye anıt mezar!

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişi için anıt mezar yapıldı.

Haberler 01.04.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii tarafndan katliamda yaamn yitiren 16 kiinin yan yana topraa verildii Tank köyündeki mezarlar düzenlendi. 16 kiinin fotoraflar mezar talarna ilenirken, isimlerinin yer ald ant yapld.

12 Mays 2016 Tank Köyü ehitler Ant, yaknlarn kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü gibi yaayan katliamda yaknlarn kaybeden aileleri tarafndan memnuniyetle karland.

- Allah devletimizden raz olsun

Katliamda iki olunu ve akrabalarn kaybeden Mustafa Yaman, ölene kadar bu acy unutmayacaklarn söyledi.

Allah Cumhurbakan, Babakan ve devletimizden raz olsun, bize yardmc oldular. Söylenecek söz yok. Bize bu acy yaatanlar lanetliyoruz. diyen Yaman, bu acy yaatmaya kimsenin hakk olmadn vurgulad.

Aabeyini, kardeini ve bir yeenini kaybeden Fato Yüce, akrabalar için ant mezar yaplmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Allah bu mezarlklar yapanlardan raz olsun. ifadesini kullanan Yüce, ne kendilerinin ne de çocuklarnn hiçbir zaman bu acy unutmayacaklarn söyledi.

- Bu ac hayatta unutulmaz

Katliamda babasn, aabeyini ve akrabalarn kaybeden Mehmet Yaman, aclarnn hep taze olduunu aktard.

Yaman, çocuklar yetim kald. Bu ac hayatta unutulmaz. Bu çocuklar büyüdüü zaman, Babam nerede?, Babamzn suçu neydi? diye soracak. Bar diyorsun, bir Kürt olarak beni öldürüyorsun. Allah hakkmz brakmasn. Oyumuzu bar gelsin diye HDPye vermitik. Onlar kalkt bizi öldürdü. diye konutu.

16 Nisanda gerçekletirilecek halk oylamasnda, evet oyu kullanacaklarn kaydeden Yaman, Türkiye düzelsin, olaylar olmasn. Herkes bar istiyor. eklinde konutu.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda tartma yaanm, vatandalarn, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu Dürümlü mezras giriinde infilak ettirmiti.

Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulmu, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu.

Terör örgütü PKKnn gerçekletirdii saldr sonucu 36 çocuk yetim, 8 kadn da dul kalmt.

Ana Sayfaya Git