Duruşma öncesi intihar girişimi?

MARDİN'de, sosyal medya üzerinden tanıştığı özel harekât polisi B.K.'nin (24) tecavüzüne uğradığını iddia eden ve korktuğu için şehri terk ettiğini söyleyen M.B. (21), yarın görülecek duruşma için geldiği kentte intihar girişiminde bulundu. Çok sayıda hap içtiği belirlenen M.B., hastanede tedaviye alındı. Doktorların müdahalesinin ardından M.B.'nin bilincinin açıldığı öğrenildi.

Haberler 08.02.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde görev yapan özel harekt polisi B.K., sosyal medya üzerinden tant kasiyerlik yapan açköretim lisesi örencisi M.B. ile 9 Mays günü bir kafede bulutu. Buluma sonras, B.K., alkol almaya tevik ettii genç kza iddiaya göre tecavüz etti. Olayn ardndan koarak evden çkan M.B., B.K.nin konuma istei üzerine, alkol ve yaad olayn etkisi ile tekrar eve geldi. Ancak B.K., evde tekrar genç kza saldrp, ikinci kez tecavüz etti. B.K.nin elinden kurtulan genç kz, polise haber verdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kendilerini üphelinin aabeyi olarak tantan baz polisler, maduru ikayetçi olmama ve yanl ifade vermesi konusunda ikna etmeye çalt. Genç kzn tehisi üzerine bu üpheliler hakknda soruturma balatld. Madur M.B., sank polisin tutuklanmamas ve görevine devam etmesi nedeniyle ehri terk etti.

NTHAR GRMNDE BULUNDU

Baka bir kente yerleen M.B., sank polisin zincirleme ekilde nitelikli cinsel istismar suçundan 12 yla kadar hapis istemiyle yargland davann yarn görülecek durumasna katlmak üzere Mardine geldi ve evine geçti. Bugün avukat ile görümek üzere sözleen M.B., psikolounu arayarak canna kyacan söyledi. Uzun süre telefonuna ulalamayan M.B.nin arkadalar durumu polise bildirdi. M.B.nin evine giden polis ekipleri, uzun süre zili çalmalarna ramen cevap alamaynca, kapy krarak içeri girdi. Eve giren polis ekipleri, M.B.yi baygn halde buldu. Ambulansla Mardin Devlet Hastanesine kaldrlan ve bilinci kapal olan M.B. tedaviye alnd. Doktorlarn müdahalesinin ardndan M.B.nin bilincinin açld, tedavisinin sürdüü bildirildi.

SAVCI: POLSLER YANLI FADE VERMES çN BASKI YAPTI

Dava ile ilgili hazrlanan iddianamede, olay günü 2 kez tecavüze urayan genç kzn ruhsal ve fiziksel direncinin tamamen krld ve saldrya kar koyamad ifade edildi. fadelere göre, kendisini üphelinin aabeyi olarak tantan baz polislerin maduru ikayetçi olmama ve yanl ifade vermesi konusunda ikna etmeye çaltn belirten savc, genç kzn tehisi üzerine bu üpheliler hakknda soruturma balatldn kaydetti. Olaydan bir gün sonra Adli Tp Kurumuna sevk edilen madurun kzlk zarnda derin kanamal yrtk tespit edilirken, bulgularn tecavüz ile uyumlu olduu belirtildi. Soruturma dosyasnda, olay gecesi madura, kaldrld hastanede Darp izi yoktur raporu verildii ortaya çkarken, hastaneye yaz yazan savc raporun neye göre düzenlendiini sordu.

SAVCI 3 KEZ TUTUKLANMASINI STED, HAKM SERBEST BIRAKTI

Mardin Emniyet Müdürlüüne yaz yazan savclk, genç kzn ifadesini deitirmek için bask yaptklar iddia edilen polis V.Y. ve Komiser H.Y.nin Suç delilini gizleme veya deitirme suçlarndan üpheli sfatyla ifadelerinin alnmasn istedi. üpheli polis B.K. ise savclkta ifadesi alndktan sonra tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. üpheli B.K., madurun kzlk zarndaki yrtn eski tarihli olma ihtimali ve olayn rza dahilinde gerçekleme ihtimali bulunduu gerekçesiyle, adli kontrol karar ile serbest brakld. B.K.nin serbest braklmasna itiraz eden savc, kuvvetli suç üphesi olduunu belirterek yeniden üphelinin tutuklanmasn istedi. tirazn reddedilmesi üzerine dosya 1inci Sulh Ceza Hkimliine gönderildi. 1inci Sulh Ceza Hkimlii de kuvvetli suç üphesi olmad gerekçesiyle savcln itiraznn reddine karar verdi.

FENALIK GEçRNCE DURUMA ERTELEND

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank B.K.nin yarglanmasna Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. lk ifadesinde ilikiye girmediklerini söyleyen sank B.K., mahkemedeki ifadesinde ise madurun rzas ile cinsel ilikiye girdiklerini söyledi. Madur M.B. ise ifade verdii srada duruma salonunda fenalk geçirerek yere yld. Madurun azn ve ellerini skarak kendinden geçmesi üzerine adliyeye ambulans çarld. Sinir krizi geçiren madur ambulansla hastaneye kaldrlrken, mahkeme M.B.nin geçirdii rahatszlk nedeniyle durumay erteledi.

Davann son celsesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat, bilimsel kantlar ve madurun psikolojik durumu dikkate alndnda M.B.nin tecavüze uradnn sabit olduunu belirterek, sann görevi gerei tanklar bask altnda braktn ve tutuklanmas gerektiini söyledi. Sann tutuklanmas talebini reddeden mahkeme, durumay erteledi.

KORKUDAN YAADII EHR TERK ETT

Olaydan sonra psikolojik tedaviye balayan M.B., sann tutuklanmamas ve görevine devam etmesi nedeniyle korkudan Mardinden baka kente tand. Eitimini yarm brakan ve iinden ayrlan M.B., sann durumada kendisine çirkin iftiralar atmasndan dolay fenalk geçirdiini söyledi. üphelinin arkadalarnn kendisine bask yaptn belirten M.B., can güvenlii olmad gerekçesiyle görüntüsünü deitirerek, yaadklarn öyle anlatt:

Sesimi kimse duymuyor. Sank darda geziyor. Attm her adm takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dna çkyorum. Ailem bunlar kaldramaz, ben kaldramam. Sesimi duysunlar istiyorum. çok utanyorum. Bana yardm etsinler. Sadece cezasn alsn ve yanna kr kalmasn. Sann 3-4 arkada beni arayp yüksek miktarda para teklif etti. Kabul etmeyip, savcla suç duyurusunda bulundum. Sank, arkasnda büyük insanlar olduunu söylüyor. çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yktlar. Okulumu, i yerimi braktm. Sürekli aklma geliyor, dengem bozuluyor. laçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü eyler olur.

Ana Sayfaya Git