Duruşmaya katılacak?

HAKKARİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Diyarbakır'da görülecek duruşmasına katılmak için Edirne'den Elazığ'a getirildi. Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulan HDP'li Zeydan, 13 Aralık'ta Diyarbakır'da görülecek olan duruşmaya katılacak.

Haberler 12.12.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin E Genel Bakan Selahattin Demirta ile birlikte Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Diyarbakrda görülecek durumas için uçakla Elaza getirildi. Elaz T Tipi Cezaevine konulan Zeydann 13 Aralkta Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesine götürülecei örenildi.

DURUMA çN GETRLD

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda 4 Kasm 2016 tarihinde terör örgütü propagandas ve üyelii, suç ve suçluyu övme, toplant ve yürüyü kanuna muhalefet suçlamasyla tutuklanm, daha sonra açlan davas güvenlik gerekçesiyle Diyarbakra alnmt. Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan Zaydana mahkeme, toplam 8 yl 1 ay 15 gün hapis cezas vermi, avukatlarnn yapt temyiz talebini deerlendiren Antep Bölge Adliye Mahkemesi, savunma hakk kstland gerekçesiyle yerel mahkemenin verdii karar bozmutu.

Ana Sayfaya Git