Düşünmeyen insan tipi yetiştirmektir

Savcı: FETÖ'nün amacı Cumhuriyetin niteliklerini ve laik düzeni değiştirmek.

Haberler 04.05.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü eski stihbarat ube Müdür Yardmcs Peyami Baykara, C Büro Amiri Volkan Altunbulak ve C Büro Ksm Amiri brahim çiydem hakknda, usulsüz dinleme yaptklar iddiasyla 16 yldan 37 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. ddianamede, FETÖ/PDY terör örgütüne ilikin çarpc deerlendirmeler yer ald. Terör örgütünün kurulu yllarndan itibaren toplumun dini duygularn suistimal ettiini belirten savc, Örgüt, toplad fnans ile yurt içi ve yurt dnda faaliyete geçirdii eitim müesseseleri üzerinden amaç ve ilkeleri dorultusunda yetitirdii örencilerini, elde ettii finans ve siyasi gücünü, örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm anayasal kurumlarn ele geçirmek, ayn zamanda uluslararas düzeyde büyük ve etkili siyasi ve ekonomik güç haline gelmek suretiyle anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni deitirmek, Türkiye Cumhuriyetinin varln tehlikeye düürmek, devlet otoritesini ykmak ve devleti ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve d güvenliini, kamu düzenini bozmak amacyla kurulmutur dedi.

SORGULAMAYAN VE DÜÜNMEYEN NSAN TP YETTRYOR

Örgütün, yllar içinde uygulad yöntemler deise de amacnn deimedii belirtilen iddianamede, FETÖnün temel hedefinin Türkiyede devletin bütün anayasal kurumlann ele geçirmek olduu vurguland. Terör örgütünün devlet modeline uygun bir paralel örgütlenme ile gizlice bata siyaset, mülkiye, adliye, maliye, askeriye ve emniyet olmak üzere devletin tüm klcal damarlarna szmaya çalt belirtilen iddianamede, yurt, okul, dershane ve k evlerinde, beyin ykama metotlar ile sorgulamayan, düünmeyen, mutlak itaati esas alan yapya bal insan tipi yetitirildiini kaydetti. ddianamede, örgütün devlet dnda kendisine bal bir ekonomik sistem kurma, irket birlikleri ve konfederasyonlar kurarak zenginler kulübü oluturma, böylelikle ulusal ve uluslararas ticarette söz sahibi olmay amaçlad ifade edildi.

TOPLANAN PARALARIN KARILII CENNET VAAD

FETÖ/PDYnin denetimindeki eitim kurumlar ve dier kurumlar aracl ile toplad yardmlar veya ticaret yoluyla elde ettii kazancn miktarn belirlemenin mümkün görünmedii belirtilen iddianamede, Toplanan paralarn karlnn cennet ile mükafatlandrlmak olaca vurgulanmaktadr denildi

ÖRGÜT, TALMATLARI YENLEBLR KAITLARA YAZILIYOR

Örgüt mensuplarnn kendi adlarna olmayan GSM hatlar temin edip, bunlar belirli aralklarla cihazlaryla birlikte deitirmelerinin dahi, legal olduunu iddia ettikleri faaliyetlerinin illegal olduunu ve bunlar gizlemeye çaltklarn ortaya koymak açsndan önemli bir veri olduunu belirten savc, Türkiyede Almanya, ABD ya da baka bir ülkeye kaytl GSM hatlarnn kullanlmas, örgütün üst düzey abilerinin kulland yöntemlerdendir. Kiralk hatlar vastasyla kriptolu IP telefon kullanlmas, özellikle yurt dndaki okullarla irtibatta kullanlan yöntemlerdendir. Canl kurye kullanlmas, en salkl haberleme yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Örgüt toplantlarnda verilen talimatlar ufak katlara yazlmakta, hatta bunlarn lüzumu dahilinde yok edilebilmesi için yenilebilir özellikte olmas salanmaktadr ifadelerini kulland.

Türkiyede mevcut anayasal düzeni deitirerek devlet kurmak amacnda olan ve ekonomik bir güç oluturarak yönetimde tekilatlanmay ve devlet idaresini ele geçirmeyi hedefleyen örgütün günümüzde büyük bir güç haline geldiini belirten savc, Yllar süren yaplanma içerisinde yetitirmi olduu binlerce kadro ile FETÖ/PDY terör örgütü bandan beri belirli bir plan dahilinde hareket etmi, sözde hizmet hareketi ad altnda ilmek ilmek örgütlenerek bu günlere gelmitir. Bugün ise FETÖ/PDY terör örgütü belirli bir plan dahilinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadrolarnn tüm klcal damarlarna szmay amaç edinmi, bu amaç dorultusunda devletin her kademesinde yerletirdii örgüt elemanlar vastas ile devletin tüm olanaklarn daha da güçlenmek ve devlet içinde kök salma amac dorultusunda kullanmtr. Örgüt içerisinde faaliyet gösteren kamu görevlilerinin makamlarn, çaltklar kurumlann yetki, araç, gereç ve personelini örgütün amaçlar dorultusunda kullandklar hususlar dikkate alndnda, FETÖ/PDY yaplanmasnn silahl bir terör örgütü olduu açkça anlalmaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git