Eğil Kalesine Düzenleme!

Kentin en önemli tarihi yerlerinden biri olan Eğil Kalesi’nin turistik alanlarının daha görünür bir şekilde ortaya çıkarılması ve rahat gezilebilmesi için eksiklikleri tespit edip altyapı çalışmalarına başlayan Diyarbakır Belediyesi, “Eğil Kalesi Erişim ve Gezi Güzergah Yolu Çevre Düzenleme” projesini hayata geçiriyor.

Haberler 20.04.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi Kültür ve Sosyal leri Daire Bakanl, kentin en önemli tarihi alanlarndan biri olan ve ziyaretçi eriiminde zorluklar yaanlan Eil Kalesinde çalma balatt. Eil Kalesi Eriim ve Gezi Güzergh Yolu çevre Düzenleme projesi kapsamnda ekipler, 15 bin metrekare alanda haritalama için koordinatl alm yaparak mevcut topografya ile uyumlu 700 metrelik yürüyü yollar ile seyir teraslar ina edecek. çalmalarla eriim zorluu bulunan kaleye çk, üzerinde gezinme daha kolay ve güvenli hale gelecek. çevre düzenlenmesi çalmalarnda kale üzerindeki arkeolojik potansiyele zarar vermeyecek demontabl yürüyü yollar yaplacak. Özgün tarihi doku ile uyumlu olarak tasarlanacak yollarla kale üzerinde kontrollü bir gezinme güzergh ortaya çkarlacak.

YÜRÜYÜ YOLLARI

Proje kapsamnda yürüyü yollarnda alann tarihini belirten ve ziyaretçileri bilgilendiren tabelalar da yer alacak. na edilecek olan seyir teras ile ziyaretçiler kalenin esiz manzarasn izleme olana yakalayacak. Proje ile birlikte, Asurlulardan günümüze kadar uzanan geçmii ile hak ettii ilgiyi ve turistik deeri görmemi olan Eil Kalesi turizme kazandrlm olacak. Proje tamamlandktan sonra Diyarbakr Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu onayna sunulacak, onay alndktan sonra ylsonuna kadar da yapm ilerinin tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git