Eşcinsel ahlaksızlığı savunan "çocuk kitapları" toplatıldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı piyasaya ‘Kız Çocuk Hakları Bildirgesi' olarak sürülen kitabın müstehcen içeriklere sahip olduğunu tespit ederek kitabın toplatılması ve sorumluları hakkında işlem yapılmasına karar verdi.

Haberler 13.03.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kitab piyasaya süren sorumlular hakknda rapor hazrlanp savcla verilmesinin ardndan stanbul Cumhuriyet Basavcl piyasaya sürülen kitaplar toplatt. Savclk, kitab çeviren kii hakknda da müstehcen yaynlarn yaymlanmasna araclk etmek suçu kapsamnda dava açt.

Koç gurubuna ait olan Yap Kredi Yaynlar tarafndan yaynlanan ve yllarca çocuklarn temiz dimalarna zehir süren müstehcen içerikli kitaplarn toplatlmas ve çevirmenlerine dava açlmas olumlu bir adm olarak görünse de fitneye çanak tutan yaynevi hakknda ilem yaplmamas eksiklik olarak görülüyor.

Koça ait YKYnin ecinsellik propagandasna neden ses çkarlmyor? balyla haber yapm ve yetkilileri söz konusu ahlakszla kar göreve davet etmitik.

Haberde, Kz çocuk Haklar Bildirgesi ile Erkek çocuk Haklar Bildirgesi kitaplarnda, hem erkek hem kz çocuklar için, stedikleri kiiyi sevme hakk vardr: Kz ya da erkek ifadelerinin kullanldna dikkat çekmi ve ne tür bir tehlike ile kar karya kaldmz ifade etmitik.

KTAP TOPLATILDI

Yine ayn yaynevinden çkan Kadn Haklar Bildirgesi isimli kitap ile de aile mefhumu basite alnm ve ecinsellik özendirilmiti.

Bu konu hakknda da Türkiye Aile Meclisi Bakan Adem çevik, Yap Kredi Bankas Genel Müdürü ile görüerek söz konusu yaynlarn kültür ve ahlakmza ters dütüünü ve derhal bu yanltan geri dönülerek kitaplarn toplatlmas talebinde bulunmutu.

Türkiye Aile Meclisi yetkilileri, yaanan gelimelerin ardndan 11 Eylül 2018 tarihinde Yap Kredi Yaynlarn knamak amacyla stiklal Caddesinde bulunan binasnn önünde basn açklamas düzenlemek istedi. Basn açklamasna, 700 haftadr devam eden ve Terör Propagandas yaptklar gerekçesiyle Cumartesi Anneleri nin yaptklar gösteriler gerekçe gösterilerek, stiklal Caddesinde bu tür gösterilerin yasakland belirtilerek izin verilmemiti.

Basn açklamasna izin verilmemesi üzerine tepkisini dile getirmek için LKHA muhabirine konuan Türkiye Aile Meclisi Bakan dem çevik, Taksimde Yap Kredi yaynlar önünde bir eylem yapmay planlamtk. Maalesef polis tarafndan engellendi. Biz de Yap Kredinin Genel Müdürü ile görüerek mesajmz ilettik. Dedik ki, sizin çkarm olduunuz Kadn Haklar Bildirgesi kitabnda ecinsellik, e deitirme tevik ediliyor. Bu inancmza, Türkiye toplumunun ahlaki deerlerine ters düüyor. Yeni basklarnz düzeltmenizi, kitab halktan özür dileyerek toplamanz istiyoruz. demiti.

Ana Sayfaya Git