Eşini arıyor

HAKKARİ'de yaşayan 6 çocuk annesi Hamdiye Erdal, terör örgütü PKK tarafından geçen yıl ekim ayında kaçırılan kamyon sürücüsü, eşi Müslüm Erdal'ı (42) arıyor. Çocukları ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Hamdiye Erdal, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'ne de başvurararak yardım istedi.

Haberler 21.07.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailesini kamyon sürücülüü yaparak geçindiren Müslüm Erdal, 5 Ekim 2017de Yüksekovann çobanpnar bölgesinde güvenlik yolu yapmnda çalrken, PKK mensuplar tarafndan kaçrld. PKKya yakn internet sitesinden 1 gün sonra yaplan açklamada, uyarlara ramen karakol ve güvenlik yolu yapmna taeronluk yapmaya devam eden Erdaln, örgüt mensuplar tarafndan 5 Ekim günü saat 10.00da cezalandrld yazld.

Einin kaçrldn duyan Hamdiye Erdal, arama çalmalarna katld. Güvenlik güçlerinin tüm çabalarna ramen Müslüm Erdala 9 aydr ulalamad.

E KAçIRILAN KADININ SYANI

HDnin Hakkari ubesine 6 çocuuyla gelerek yardm isteyen Hamdiye Erdal, zor durumda olduklarn söyledi. HD ube Sayman Ferzende Tala görüen Erdal, çocuklarmla birlikte çok madur durumdayz. Eimin bulunmasn istiyorum, alkonulmusa da çocuklarmn hatrna serbest braklmasn istiyorum dedi.

HD ube Sayman Ta da yapt açklamada yaam hakkn savunduklarn belirterek, Ailesi, haber alamadn iddia ediyor. 6 çocuu ve ei perian durumdadr. Biz insan haklar savunucular olarak yaam hakkn savunuyoruz ve savunmaya devam ediyoruz. Müslüm Erdaln serbest braklmas ve çocuklarna kavumasn insan haklar savunucular olarak talep ediyoruz diye konutu.

Kaçrld belirtilen Müslüm Erdaln olu Kadir Erdal (12) ise gözyalar içerisinde babasna kavumay istediini söyledi. Kadir, piskolojisinin bozulduunu ve kardeleriyle birlikte her gün aladklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git