Eşini kaybetti sanatla hayata bağlandı

Şanlıurfa'da eşi öldükten sonra uzun süre çevreyle ilişkisini kesen 70 yaşındaki Mustafa Karakaya, Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında başladığı filografi (tasarlanmış desenin, ahşap malzeme üzerine çiviyle çakılması ve çeşitli renklerde iplik veya telle oluşturulan el sanatı) kursu sayesinde yeniden hayata bağlandı.

Haberler 28.06.2017 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayakkab ustas olarak emekli olduktan sonra 14 yl boyunca bakmn üstlendii yatalak eini 2 yl önce kaybeden Karakaya, adeta dünya ile balantsn kopararak evine kapand.

anlurfa Büyükehir Belediyesi ekiplerince Yal Destek Program (YADES) kapsamnda yaplan çalmada Karakayann durumu tespit edildi. Yaplan görümelerin ardndan Karakaya, Büyükehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezindeki filografi kursuna katlmaya ikna edildi.

Yaklak 5 ay önce gittii kursta baarl olan ve eserler üreten Karakaya, yeniden çevresiyle ve yaknlaryla iletiim kurmaya balad.

- Genellikle yallar katlyor

Proje sorumlusu Hatice Kübra Badll, proje kapsamnda açlan 5 ayr kursta 65 yan üstündeki kiilere hizmet verdiklerini söyledi.

Filografi, ebru, bakr ileme, deri ilemecilii ve resim kurslarna 65 yan üstündeki 20 kiinin devam ettiini anlatan Badll, öyle konutu:

Mustafa amca yaklak 2 yl önce eini kaybettikten sonra 1,5 yl boyunca evine kapanp kimseyle çok konumuyormu. Durumunu örendiimiz Mustafa amcaya böyle bir kursumuzun olduunu söyleyerek katlmasn saladk. Teklifimizi kabul etti ve 5 ay önce balad kursta çok ksa zamanda güzel ürünler çkartmaya balad. Artk çok mutlu olduunu görüyoruz.

- Hayat tecrübelerini kursiyerlere anlatyor

Amaçlarnn 65 ya üstü vatandalar sosyal hayata dahil etmek olduunu dile getiren Badll, onlarn eve kapanmalarn ve bir kenara itilmi gibi hissetmelerini istemediklerini kaydetti.

Karakayann kursta her yatan arkadalar da edindiini aktaran Badll, Burada edindii arkadalarna hayat tecrübelerini anlatyor. Kursla birlikte Mustafa amcamzn daha aktif ve yüzü gülen biri haline geldiini görmek bizler de çok mutlu etti. çevresindeki yaknlar da bu durumdan çok memnunlar. diye konutu. Mustafa Karakaya da einin ölümüyle kendisini yalnz hissetmeye baladn anlatt.

- Sergi açmak istiyorum

Ayakkabclktan sonra filografi sanatn ikinci meslei olarak kabul ettiine iaret eden Karakaya, kendi yandaki insanlar da bu kurslara katlmaya çard.

Ana Sayfaya Git