Eşini öldürten kadına indirim

DİYARBAKIR'da, 1,5 yıl önce Ali Kesik'in 30 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedinin boş bir araziye atılmasıyla ilgili davada karar çıktı.

Haberler 07.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ei Ali kesiki, ak yaad kaynbiraderine öldürtmek suçundan tutuklu yarglanan Lamihe Kesik, önce arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrld. Kesikin cezas daha sonra cinayete yardm eden sfat ile katld gerekçesiyle 17 yla indirildi. lk ifadesinde yengesinin azmettirmesi sonucu aabeyini öldürdüünü söyleyen, mahkeme srasnda ise yengesinin bir suçu olmadn belirten Ali Kesik ise Yakn akrabay tasarlayarak öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrld. Lamihe Kesike ceza indirimi yaplmasna tepki gösteren Kesik ailesinin avukat Emre Sezer, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Diyarbakrdaki bir bo arazide 8 Ekim 2016 günü, 30 yerinden bçaklanarak öldürülmü erkek cesedi bulundu. Yaplan aratrmada, cesedin çiftçilik yapan 5 çocuk babas Ali Kesike (42) ait olduu belirlendi. Kesikin yaknlarnn ifadesini alan polis, kardei Mehmet Kesiki (33) çelikili bilgiler vermesi üzerine takibe ald. Takip sonucunda Mehmet Kesikin, cinayetten önce öldürülen aabeyinin ei Lamihe Kesik (40) ile youn telefon görümesi tespit edildi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA MORGA GDP ALAMI

Mehmet Kesikin, cinayet günü nerede olduunu aratran polis, üphelinin ayn gün araç kiraladn tespit etti. Araçtaki GPS sinyallerini takip eden polis, olay saatinde Kesikin, cinayetin ilendii yerin çevresinde gezdiini ve 73 dakika olay yerinde beklediini belirledi. MOBESE kaytlarnn incelenmesinde Kesikin kiralad araçla aabeyini takip ettiini ve tannmamak için yüzünü pou ile kapatt belirlendi. Olay yerinden kaçan Kesikin, aabeyinin ölüm haberi üzerine morga gidip, dier aile fertleriyle birlikte alad da ortaya çkt.

4 YILDIR YENGEM SEVYORUM

Bunun üzerine üpheli olarak gözaltna alnan Mehmet Kesik, aabeyi ile domates yetitirip, sattklarn belirterek, Bana para vermedii için kin gütmeye baladm. Yengem Lamiheyi arayp, aabeyimin eve gelip gelmediini sordum. Gelmediini söyleyince yol üzerinde bekledim. Geldiinde niye beklediimi sordu. Ben bçakla vurmaya baladm. Bçak vurduum srada cebinden bir tomar para çkarp uzatt. Yolun kenarna dütükten sonra pou, bçak ve eldiveni tan altna sakladm. Eve gittiimde, aabeyimi aramaya çktk. Yol kenarnda arabasn gördük. Yengem Lamiheyi 4 yldr seviyorum dedi.

AVUKATIN TRAZI ÜZERNE TUTUKLANDI

Gözaltna alnan Mehmet Kesik 9 Ekim 2016da tutukland, Lamihe Kesik ise serbest brakld. Telefon kaytlarn inceleyen polis, Lamihe ve Mehmet Kesik arasnda ak mesajlamalar tespit edince, iki üphelinin telefonlarndaki silinmi mesajlar, özel bir programla geri getirildi. ncelemede olay günü Lamihe Kesikin Mehmet Kesiki cinayete azmettirdii, einin yerini Mehmet Kesike bildirdii ortaya çkt. 26 Ekim 2016 günü savcla bavurarak, Lamihe Kesikin serbest braklmasna itiraz eden Kesik ailesinin avukat Emre Sezer, üphelinin tutuklanmasn istedi. Avukat Emre Sezerin bavurusu üzerine, ak yaad kaynbiraderine, Hadi artk bitir bu ii mesaj gönderdii tespit edilen 5 çocuk annesi Lamihe Kesik, olaydan 6 ay sonra, Mart 2017de tutukland.

TANINMAMAK çN POU TAKIP, SESN DETRD

Soruturmann ardndan Mehmet ve Lamihe Kesik hakknda arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle iddianame hazrland. ddianamede, aabeyinin geçecei yolu yengesi Lamiheden örenen Mehmet Kesikin tannmamak için pou takt ve sesini deitirdii kaydedildi. Silinen mesajlarda Lamihe Kesikin einin yerini Mehmet Kesike bildirdii belirtilen iddianamede, üphelinin ifadesinde bu durumu kabul ettii kaydedildi. ddianamede, Lamihe Kesikin olay günü kaynbiraderine, Yeter artk, son bulsun, bugün yerin belli, herkes seni görmü, sakn eli bo gelme mesaj gönderdii belirtildi.

GÖNÜL LKM YOK

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sanklar Lamihe ve Mehmet Kesikin yarglamas Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesi alnan Lamihe Kesik einin ölümünden dolay ikayetçi olduunu belirterek, Suçlamalar kabul etmiyorum. Eim ve Mehmet Kesik kavgal olduu için konumuyorlard. Mehmete borç altn vermitik. Eim borcunu istedi. Olayla ilgim yoktur. Mehmet ile gönül ilikim yok dedi.

CESED GÖRÜNCE YÜZÜME BAKIP ANLADI

Mehmet Kesik ise ifadesinde, yengesi ile ilikisi olduunu belirterek, Ben ne kadar suçluysam yengem de o kadar suçludur. Aabeyimi öldürdüm. Aabeyimin yerini ei bana söyledi. Lamihe ile ilikiye girdiimiz dorudur. Lamihe, aabeyimi o ekilde görünce benim yaptm bildi. Cesedi görünce yüzüme bakp anlad dedi.

Davann son celsesinde söz hakk verilen Mehmet Kesik, cinnet geçirdiini belirterek, Lamihenin bir suçu yok. Ben suç iledim ve bedelini ödemeye razym dedi.

Mahkeme, Mehmet Kesiki, aabeyine kar tasarlayarak kasten öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrd.

Ak yaad kaynbiraderini, eini öldürmesi için azmettirdii iddiasyla hakknda dava açlan Lamihe Kesiki önce arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptran Mahkeme, sann suça yardm ettii gerekçesiyle cezasn 17 yla indirdi. Mahkeme, tutukluk halinin devamna karar verdii sanklarn, suça eilimli olmalar, olumsuz ilikileri, suçu inkar etmelerini dikkate alarak, cezada indirim yapmad.

Kararn kendilerini arttn belirten Kesik ailesinin avukat Emre Sezer, Kadnn, azmettiren olmasa bile müterek fail olarak cezalandrlmasn bekliyorduk. Fakat, mahkeme yardm ettii, suç ileme kararn kuvvetlendirdii, kolaylatrd yönünde hüküm kurdu. Karara itiraz edeceiz. Sabah eini öldürmeye gittiini bilmesine ramen, mesajla ve konuma ile einin nerede olduunu saniye saniye bildiriyor. Kadnn yol göstermesi veya yerini bildirmesi olmasayd bu eylem gerçekletirilmezdi. kisinin de arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas gerekirdi. Her ne kadar olay yerinde olmasa bile Lamia Kesik de müterek faildir. Nerede öldürüldüünü bile biliyor ama mahkeme sadece suç ilemeye yardm etmekten ceza verdi. Bu artlarda sank kadn 10-11 yl sonra aramzda olacak. Olay çok vahim. çünkü aralarnda halen devam eden bir ak ilikisi var. Kararn bozulacana inanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git