Eşyalarıyla sokağa atılan çifte belediye sahip çıktı

Diyarbakır'da iki yıl önce evlenen, kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle ev sahibi tarafından eşyalarıyla sokağa atılan bir çocuklu Ozan çiftine, görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi destek sundu.

Haberler 09.08.2018 - 13:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki yl önce evlenen, kiralarn ödeyemedikleri ve geçim sknts nedeniyle tarttklar gerekçesiyle sokaa atlan Emine Bilal Ozan çiftine görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesi sahip çkt.

Eil ilçesinde yaadklar dönemde Bilal Ozan halasnn kz Emine Ozana ak oldu. Ailenin evlilii uygun görmemesi üzerine, gündelik ilerde çalan Bilal Ozan, Emine Ozan kaçrd. Dini nikahla evlenen Ozan çiftinin çocuklar dünyaya geldi.

Zamanla geçim sknts yaayan genç çift, kira ödemedikleri ve evde kavga ettikleri gerekçesiyle ev sahibi tarafndan eyalaryla sokaa atld.

çocuklaryla geceyi darda geçiren aileyi fark eden çevredeki vatandalar, durumu çileri Bakanlnca görevlendirilen Kayapnar Belediyesine bildirdi. Belediyenin Kayapnar Hzr Projesi kapsamnda aileye destek saland.

Bir yllk kiralar ödenen çiftin gda ihtiyaçlar da karland.

- Allah raz olsun Hzr ekibi bize ev tuttu

Bilal Ozan, AA muhabirine yapt açklamada, halasnn kz olan eiyle 8 yldr birbirlerini sevdiklerini ve 2 yl önce evlendiklerini söyledi.

Üç kez istemelerine ramen halasnn kzn vermemesi üzerine eini kaçrdn anlatan Ozan, bu nedenle ailelerinin kendileriyle görümediini belirtti.

Ailelerin kendilerine destek vermemesi üzerine zor duruma dütüklerini dile getiren Ozan, öyle konutu:

Kaçrdm zaman hiçbir eyim yoktu. Yeni bir ev kiraladm ama bir halm dahi yoktu. Önce hal, sonra ikinci el buzdolab, sonra televizyon aldm. Devaml bir iim yoktu. Kiram veremiyordum, evime zor ekmek götürüyordum. çocuumun ihtiyaçlarn zor karlyordum. Maddi skntlardan dolay eimle tartyorduk. Ev sahibimiz hem kiray ödeyemediim için hem de tartmalardan dolay bizi de eyalarmz da sokaa att. Sabaha kadar eyalarmzn arasnda sokakta kaldk. Komular bize bakarak acd, belediyeyi aradlar. Allah raz olsun, hzr ekibi bize ev tuttu, gdamz yoktu, dolabmz doldurdu. Eksik neyimiz varsa tamamladlar.

- Evlendiimden beri dolabmda ilk defa gda var

Emine Ozan da einin düzenli bir ii olmad için maddi sknt yaadklarn anlatarak, bu nedenle zaman zaman tarttklarn söyledi.

Birbirimizi çok seviyoruz. Eim bana hiç iddet uygulamam. Maddi skntdan dolay bazen tartyorduk hepsi o kadar. diyen Ozan, sokaa atldktan sonra Hzr ekibinin kendilerine sahip çktn belirtti.

Ozan, Evlendiimden beri buzdolabmda ilk defa gda var, çok mutluyum. nallah, eimle de bundan sonra düzgün bir yuvamz olur, maddi skntlarmz giderilir. Belediye Bakanmz ve Hzr ekibi bugüne kadar yaadmz tüm skntlar giderdi. Eime sabit i bulmalarn istiyorum. Maddi sorunumuz çözülürse eimle hiçbir sorunumuz kalmaz, mutlu mesut yaarz. Bir çocuumuz var, bir geleceimiz olsun istiyorum, bizim çektiimiz skntlar o çekmesin istiyoruz. diye konutu.

- Gelinlikle nikah kymak istiyorum

Hzr ekibinin yardmyla resmi nikaha kavuacaklarn dile getiren Ozan, Nikahmz da kyacaklar, Allah onlardan raz olsun. ki yldr evliyiz, nian yüzüümüz bile yok. Maddi durumumuz yok o yüzden eim alamad ama hevesim içimde kald. Gelinlik giyerek nikah kymak istiyorum. ifadelerini kulland.

- Rica ediyoruz bizi bartrsnlar

Bir genç kzn en büyük hayalinin gelinlikle babasnn evinden çkmak olduunu ancak bunu yaayamadn belirten Ozan, aileleriyle barmak istediklerini dile getirdi.

Ozan, Barmak istiyoruz. Belediye Bakanmz bu konuda bize yardmc olsun istiyoruz. Rica ediyoruz, bizi bartrsnlar. Eer bartrrlarsa en büyük iyilii yaparlar. dedi.

- 18 bin hanenin sorunu çözüldü

Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Mustafa çelik, Kayapnar Hzr Projesi kapsamnda ilçedeki 64 bin haneyi ziyaret ettiklerini ve bunlardan 18 bininin sorununu çözdüklerini aktard.

Proje kapsamnda oluturduklar Hzr Hattna bir vatanda tarafndan gelen ihbar deerlendiren ekiplerin olay yerine gittiklerinde aileyi sokakta bulduunu belirten çelik, Eyalar sokan ortasnda üst üste atlm, çocuklar kucaklarnda, eyalarnn banda alar vaziyette gördük aileyi. Ev bulduk kendilerine, ev sahibine de 12 aylk kiray pein ödedik. Evin temizliini de bizim ekip yapt, eyalar yerletirdik. Evin içerisinde eksik olan eyalar tamamladk. Mutfaklar, buzdolaplar botu, yaklak bir aylk bütün gda ihtiyaçlarn aldk. diye konutu.

Eiyle birkaç defa kavga ettiini tespit ettikleri Bilal Ozandan bundan sonra iyi geçinmeleri için söz aldklarn aktaran çelik, Ozann kendilerine eini ve çocuunu üzmeyeceine ve yeni bir hayat kuracana dair söz verdiini kaydetti.

Proje kapsamnda görev yapan psikologlarn haftada bir aileyi ziyaret edeceini, aile için üzerlerine düeni yapacaklarn dile getiren çelik, en yakn zamanda çiftin resmi nikahnn da kylacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git