Ebru sanatıyla rengarenk kıyafetler tasarlıyor

Şanlıurfa'da yaşayan Mehmet Alper Çiftçi'nin ebru sanatını uyguladığı kumaşlardan hazırladığı rengarenk kıyafetler beğeni topluyor.

Haberler 13.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada ebru sanatçs Mehmet Alper çiftçi, bu teknii uyguland rengarenk kumalardan al, elbise, gömlek gibi giysiler tasarlyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Bakanl bünyesinde, merkez Eyyübiye ilçesindeki Sanat Sokanda ebru çalmalar yapan Mehmet Alper çiftçi, sanatn daha ileriye tamak amacyla farkl bir çalma balatt.

Ebru sanatn kumaa uygulayan çifçinin, bunlarla hazrlad rengarenk giysiler beeni topluyor.

çiftçi, kat üzerine uygulanan ebru sanatn, ahap, ta, kuma gibi ürünlere de yanstmaya çaltn söyledi.

Ebru sanatn kumaa uygularken tamamen doal ürünler kullandn anlatan çiftçi, öyle konutu:

At klndan ve gül dalndan oluan doal frçalar kullanyorum. Yaptmz ebru tamamyla doal su üzerine yaplyor ve topraktan elde edilmi boyalar kullanlyor. Renklerimizi seçtikten sonra boyalarmz suyun üstüne atyoruz. Frça yardmyla boyay havuzun her yanna dolatryoruz ve ekil veriyoruz. Suyun üzerinde renkler adeta dans ediyor. Ebruyla elde ettiimiz bu ekiller, tamamyla çiçek tarzndaki izler oluyor. Sonra kumamz suyun üzerine koyuyoruz. Su, boyay iki dakikada kumaa veriyor. Boya tamamen kumaa geçtikten sonra kuma yavaça suyun üzerinden kaldryoruz ve kurumaya brakyoruz. Kuman kurumasnn ardndan bunu earp, al, elbise, gömlek, kravat gibi giyeceklere dönütürüyoruz. Yani bu ilemi yaptmzda 20 dakikada elbiseyi hazrlayabiliyoruz.

- Kyafetlerdeki renkler kalc

Ebru sanatyla renklendirilen kyafetlerin günlük olarak rahatlkla giyilebileceini dile getiren çiftçi, Bu kyafetlerin en büyük özellii, ykannca, çamurlannca hiçbir ekilde boyasnn gitmemesi. dedi.

Sanat Sokan gezen ziyaretçilerin kyafetleri çok beendiini belirten çiftçi, Kadnlar elbiseleri gördüklerinde çok aryor. Kyafeti giydiklerinde, parmak izi gibi ei benzeri olmayan ebru sanatnn süslemelerini üzerlerinde tayorlar ve çok mutlu oluyorlar. ifadelerini kulland.

çiftçi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann anlurfa ziyareti srasnda gördüü kyafetleri çok beendiini anlatarak, Kendisine bir kyafet ve Cumhurbakanmza da bir kravat hediye ettik. Kendisi Bu ürünleri gelitirin ve dünyaya tantn. tavsiyesinde bulundu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git