Ecem'e 3 ameliyat!

Abdullah ve Zeynep D. çiftinin ikiz kızlarından tıpta anal atrezi adı verilen 'kapalı makat' rahatsızlığıyla dünyaya gelen 2 yaşındaki Ecem D., başarılı 3 ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Haberler 14.08.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Abdullah ve Zeynep D. çiftinin ikiz kzlarndan tpta anal atrezi ad verilen kapal makat rahatszlyla dünyaya gelen 2 yandaki Ecem D., baarl 3 ameliyatn ardndan salna kavutu.

Diyarbakrda yaayan Abdullah (24) ve Zeynep D. (23) çifti, 2 yl önce ikiz bebekleri olaca haberini alnca büyük mutluluk yaad. Heyecanl bekleyiin ardndan Ecem ve Ecrin isimlerini verdikleri ikizler dünyaya geldi. Doumdan sonra yaplan kontrollerde Ecemde tpta anal atrezi ad verilen kapal makat olduu tespit edildi.

Aile, Ecemin tedavisi için çocuk Cerrahisi Op. Dr. Taner Kamacya bavurdu. Op. Dr. Kamac, anal atrezi ve tedavisi ile ilgili aileyi bilgilendirdi. Aile, tedaviye kabul etmesinin ardndan Ecem için yeni süreç balad. Ecem bebek, srasyla yaplan tetkikler sonucunda iki ameliyatn ardndan 3üncü ameliyatn da geçen ay içinde gerçekletirmesinin ardndan salna kavutu.

çocuk Cerrahisi Op. Dr. Taner Kamac, Öncelikle barsan karnnn dna açmamz gerekiyordu. çünkü bu hastalkta bazen çok alçak tip dediimiz barsan makata çok yakn olduu hastalklar var. Bazen bunlar tek seansta da ameliyat edebiliyoruz. Ama Ecemde bu hastalkta cerrahlar, yani bizler 3 seansla ameliyat tercih ediyoruz. lk seansta barsan ameliyatla açyoruz. Daha sonra bebeimiz büyüyor youn bakm tedavileri bitiyor. Barsa olmas yere getirip bir makat ameliyat yapyoruz. Daha sonra 1- 2 ay daha takip ediyoruz. Baz dilatasyon program dediimiz bir program uygulanyor. Her 3 ameliyat da sorunsuz geçti. Hastamz bu programa uyarak ameliyatlarn yaptk. Her ey yolunda, hastamz mutlu, biz mutluyuz dedi.

5 BN DOUMDA BR

Bu tür hastaln çok nadir olmadn aktaran Kamac, Her 4 bin 500 ile 5 bin doumda bir anal atrezi dediimiz makatn kapal olmas hastal var. Ama çok farkl tipleri var. Bazen çok alçak tip dediimiz daha hafif tipler, bazen yüksek tip dediimiz daha ar tipleri var. Kz çocuklarnda farkl erkek çocuklarnda farkl tipleri var. Nadir deil bizim de ilk gördüümüz vaka deildir. Birçok hasta gördük ve ameliyat ettik diye konutu.Anne Zeynep D., Ecem bebeinin salk durumumun iyi olduunu ifade ederek, mutlu olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git