Eczacılar için 500 bin liraya kadar destek paketi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Eczacı Destek Paketi'yle sektördeki firmalara 500 bin liraya kadar destek imkanı sağlanacağını belirterek, "Bu limitin azami 300 bin liralık kısmı Eczacı Paraf KOBİ kredi kartı aracılığıyla kullandırılacak." dedi.

Haberler 01.10.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halkbank ile Türk Eczaclar Birlii (TEB) arasnda ülke genelindeki 26 bin 500 civarndaki eczaneyi ilgilendiren ve Eczac Paraf KOB kredi kart ile Eczac Destek Paketini içeren i birlii protokolü imzaland.

Bankann Genel Müdürü Osman Arslan, TEB binasndaki imza töreninde yapt konumada, Halkbank olarak reel sektörün her türlü finansman ihtiyacna yant vermeye çaltklarn söyledi.

TEBnin 26 binden fazla üyesinin yararlanaca ürünler hakknda bilgi veren Arslan, Eczac Destek Paketi ile eczaclarmza 500 bin liraya kadar destek verme imkan sunulacaktr. Bu limitin azami 300 bin liralk ksm Eczac Paraf KOB kredi kart aracl ile kullandrlacaktr. diye konutu.

Arslan, eczaclara eit taksitlerle, 6 ay anapara ödemesiz, 36 ay vadeli kredi olana salanacan belirterek, Eczac Paraf KOB kredi kartnn da iletmelere, tedarikçilerden pein, eit taksitli ve esnek vadeli mal alm yapabilme imkan sunacan dile getirdi.

Arslan, eczaclarn, Nefes Kampanyas kapsamnda ödemelerini, ylda bir kez ve herhangi bir iletme ücreti ödemeden 3 ay öteleyebileceklerini de bildirdi.

Eczac Destek Paketi kapsamnda kullandrlacak nakit kredilerin komisyon orannda da 50 baz puan indirim yaplacan anlatan Arslan, eczaclarn havale, EFT, para yatrma ilemlerinden ve Eczac Paraf KOB kredi kartndan ücret alnmayacan da söyledi.

- çok deerli bir i birlii

TEB Bakan Erdoan çolak da eczaclarn ekonomisine katk sunmak amacyla tasarlanan Eczac Kart çalmalarnn 2015te baladn belirterek, bu çalmann 26 bin 500 eczaneyi ilgilendirdiine dikkati çekti.

Eczac Kartn, bir proje olarak baladnda kendilerini çok heyecanlandrdn dile getiren çolak, unlar kaydetti:

Geldiimiz noktada Eczac Kart bir deiim yayor. Halkbank ile i birliine gidiyoruz. Bu yenilik ile Eczac Kart, eczaclarmzn tüm ihtiyaçlarn tek noktadan karlayaca altyapy sunmu oluyor. Yeni nesil Eczac Kart, eczaclarmzn hem ilaç almlarnda hem de günlük hayatta ihtiyaç duyduklar her alanda sunaca avantajlarla meslektalarmzn ekonomilerine katk salayacak. diye konutu.

birlii protokolünün eczaneleri ekonomik olarak rahatlatacana iaret eden çolak, Mesleimizi sürdürmek için, bizim de ülkemizdeki pek çok kesim gibi, ekonomik rahatlamaya ihtiyacmz var. TEB olarak, eczane ekonomilerinin iyilemesini ve sürdürülebilir olmasn önemsiyoruz. Bu dorultuda çalmalar yürütüyoruz. Halkbank ile yaptmz i birliini bu noktada çok deerli bulduumu ifade etmeliyim. dedi.

Konumalarn ardndan Arslan ve çolak protokolü imzalad.

Ana Sayfaya Git