Eczacılara ilk yardım!

Diyarbakır'daki eczacı ve teknisyenlerine ilk yardım eğitimi verildi.

Haberler 23.01.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Salk Müdürlüü, 11. Bölge Diyarbakr Eczaclar Odas ibirliince merkez Yeniehir ilçesindeki Ali Gaffar Okkan Salk Merkezinde düzenlenen programda eczac ve teknisyenlerden oluan 40 kiiye 2 gün boyunca uygulamal ilk yardm eitimi verildi.

16 saat süren eitimin sonunda yazl ve pratik snav sonucuna göre katlmclara ilk yardm sertifikas ve kimlikleri datld.

11. Bölge Diyarbakr Eczaclar Odas Bakan Mahmut Sert, oda olarak eczanelere daha donanml salk hizmeti sunmalar için çalma yaptklarn söyledi.

LK YARDIM MÜDAHALES

l Salk Müdürlüü ve salk paydalarnn düzenledii projelere katlm salayarak eczac ve çalanlarn eitim anlamnda güncel tuttuklarn aktaran Sert, unlar kaydetti:

Her mahallemizde en az bir eczane bulunuyor ve nüfusa oranl bir ekilde hizmet veriyor. Buda ilk yardm müdahalesinde ne kadar ulalabilir olduumuzu gösteriyor. Aldmz eitim bu dier salk paydalarnn verdii salk hizmetine ek olarak hayat kurtaran ilk müdahale frsat yaratma açsndan çok önemli görüyorum. Bu eitimin eczaclar için gereklilii ve aciliyeti daha fazla bir anlam tamaktadr. çünkü geçtiimiz ylda oda bakanmz kalp krizi sonucunda kaybettik. Bu durum ilk yardmn önemini ve ne kadar hayati bir konu olduunu gösteren üzücü bir olayd.

Ana Sayfaya Git