"Eğil" turizmde gözde!

Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin medfun olduğuna inanılan Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, turistlerin gözdesi haline geldi.

Haberler 26.06.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 52 kilometre mesafede bulunan, antik çalardan bugüne kadar tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eil, inanç ve kültür deerleri, doal güzellikleriyle özellikle yaz aylarnda büyük ilgi görüyor.

Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kuran- Kerimde isimleri geçen Hazreti Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunduuna inanlan ilçe, Kralkz Baraj Gölü, sur sarnçlar, göl kysndaki çardaklar, restoranlar, kr kahveleri, gezinti tekneleriyle, Türkiyenin dört bir yanndan gelen misafirleri arlyor.

Manevi iklimin yan sra baraj gölünde su sporlar ve tekne turu yapma imkan sunan ilçe, ziyaretçilerin beenisini kazanyor.

Geldiimiz için çok mutluyuz

Bursadan gelen Aziz Sonat, Diyarbakrn güzelliklerini görmek için ailesiyle kenti ziyaret ettiini söyledi.

Eili ilk kez görme frsat bulduklarn dile getiren Sonat, çok güzel bir gezi oldu, geldiimiz için çok mutluyuz. Peygamber kabirlerinin bulunduu yere gittik, bol bol dua ettik. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. dedi.

Ziyaretçilerden eyma Elba, peygamber kabirleri bulunmasndan dolay ilçeyi ziyaret ettiklerini belirtti.

lçenin doasnn ve maneviyatnn herkese hitap ettiini anlatan Elba, Herkes Eile gidin tekne turu yapn diyordu. Gelir gelmez turlar gördük ve Tekneyle açlalm dedik. çok güzel bir mekan. Özellikle doas çok güzel. Balk yemek için güzel yerler var. Balk yiyerek gezimizi sonlandracaz. ifadelerini kulland.

Diyarbakr kesinlikle görülmesi gerekilen bir ehir

Samsundan gelen Esra Görhan ise yllk izninde Güneydou Anadolu Bölgesini gezeceini söyledi.

Diyarbakr gezisi kapsamnda Eile geldiklerini belirten Görhan, öyle konutu:

Eil gelip görmeniz gereken bir yer dediler. Bunun üzerine Eili görmeden olmaz dedik. Tekne turundan sonra peygamber kabirlerinin bulunduu mekana geçeceiz. Buralar çok güzel. Yine geleceiz. Diyarbakr kesinlikle görülmesi gereken bir ehir. Rizeliyim, bizim oralarn her taraf su ama buralar deiik oldu bizim için.

Ziyaretçilerden Ahmet Turgut, Eilin, peygamberler kabirlerinin bulunmas nedeniyle maneviyat dolu olduunu dile getirdi.

Ailesiyle geldii ilçenin doal güzelliklerini çok beendiklerini anlatan Turgut, herkesi ilçeyi görmeye davet etti.

Seyfettin Turgut da Eilin çok güzel olduunu, ailesiyle piknik yaptktan sonra tekne turuna çktklarn kaydetti.

lçede baraj gölü kysnda tesis ileten Abdulmuttalip Krtay, özellikle hafta sonlar yerli ve yabanc turistlerin ilçeye youn ilgi gösterdiini bildirdi.

Ziyaretçilerin öncelikle peygamber kabirlerini ziyaret ettiini, ardndan tekne turu yaptn, tesislerinde yemek yediini anlatan Krtay, 9 yl önce yaptmz yatrmla bu iletmeyi kurduk. Gün geçtikçe ziyaretçi says artyor. Her gelen, arkadana veya yaknlarna tavsiye ettii için bu rakam yükseliyor. Hafta sonlar yaklak bin 500 araç geliyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git