Eğil turizmin gözdesi olacak

Eğil Belediyesi, bir yandan geçmiş dönemden kalan borçları öderken, diğer yandan da ilçenin turizmde atağa geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 28.12.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 28.12.2017 - 11:03

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakrn Eil Belediyesi, ilçenin turizmde daha da gelimesini salamak için çalmalarn younlatrd.

Eil Belediye Bakan DBPli Petek Elyuse çapanolunun hakknda yürütülen soruturma kapsamnda görevden alnmasnn ardndan görevlendirme yaplan Eil Belediyesi, bir yandan geçmi dönemden kalan borçlar öderken, dier yandan da ilçenin turizmde ataa geçmesi için çalmalarn sürdürüyor.

Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kürad Atak, Diyarbakrn hem inanç hem de doa turizmi potansiyeli olan ilçede belediyeyi devraldklarnda kurumsal kimlii olmayan, çalanlardan verim alnmayan, gelecee yönelik herhangi bir projesi olmayan, kaynaklar vatandan hizmetine sunamayan, kasasnda herhangi bir kayna olmayan bir tablo ile karlatklarn söyledi.

Vatandan beklenti ve önerilerine göre projelerine yön verdiklerini anlatan Atak, çada belediyecilik anlayyla hayata geçirmeyi düündükleri projelerin teknik ve ekonomik altyapsn oluturduklarn, öngörülen projeleri birbiri ardna hayata geçirdiklerini belirtti.

- TOK ile konut projesi

Kadn, erkei, genci, yals her yatan vatandaa ulamaya çalarak yklmaz bir gönül köprüsü kurmaya çaltklarn anlatan Atak, ilk etapta ilçedeki konut yetersizlii sorununu çözmek için TOK ile i birlii yaparak 200 dairelik bir proje hazrladklarn, yaklak 30 milyon liraya mal olacak proje için vatandalardan talep toplamaya baladklarn bildirdi.

lçede sentetik çim yüzeyli futbol sahas, tribün, soyunma odas ve çevre düzenlemesi ile krsal mahallelerde gece de kullanabilecek kl hal saha yapacaklarn belirten Atak, belediye tarafndan Eilde yaayan, vatann ve milletini seven gençlerin sportif alanda kendilerini gelitirmeleri, kötü alkanlklardan kurtulmalar ve gelecee umutla bakarak ilçeyi en iyi ekilde temsil etmeleri adna spor kulübü kurulduunu anlatt.

Atak, Gençlik Merkezi Projesine çok önem verdiklerini, sosyal belediyecilik kapsamnda çeitli branlarda ücretsiz kurslarn verilecei ve etkinliklerin düzenlenecei merkezin yapm aamasnda olduunu ve 700 bin liraya mal olacan ifade etti. Merkezde derslikler, atölyeler ve konferans salonu bulunacan belirten Atak, merkez ile gençlerin hem sanatsal kurslar alacan hem de okul hayatlarnda derslerine yardmc olacak kurslara ücretsiz eriim imkan bulacan dile getirdi.

- Türkiyenin 214. tabiat park Eilde

Atak, ilçede Asurlular tarafndan yaplan Eil Kalesinde klandrma projesi için giriimde bulunduklarn bildirerek, 275 bin liraya mal olacak projeyi hayata geçireceklerini aktard.

Görevlendirilmesinin ardndan ilçenin turizm potansiyelinin ortaya çkarlmas için çalmalar yürüttüklerini, bu kapsamda Orman ve Su leri Bakanl nezdindeki giriimleri sonucu Eil Peygamberler Tabiat Parkn Türkiyenin 214. tabiat park yaptklarn vurgulayan Atak, Diyarbakrn en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan tabiat parknn ilçede bin 340 dönümlük orman alannda yer alacan söyledi.

Atak, unlar söyledi:

Tabiat park olarak ilan edilen bu alan, tarihte birçok medeniyete ev sahiplii yapm farkl inançlarn yaad ilçemizde yer almaktadr. Tabiat park ilan edilen alan gelenler ayrca arkeolojik özellik gösteren peygamberler türbeleri, kaleler, tarihi camiler, mezar antlar, kümbetler, maaralar, kiliseler, han, hamam ve medreseler bulunan alanlarmz da ziyaret imkan bulacaklar. Vatandalarmz içerisinde teleferik, seyir teras, mesire alanlar, kr lokantalar, yürüyü yollar olacak bu alanda tabiatla iç içe, çevreye saygl tesislerde güzel zaman geçirecekler. Ön etüt çalmas halen devam eden bu proje ile ilçemiz turizmin gözdesi olacaktr.

- Kaynaklarla hem i üretiyoruz hem de borçlar ödüyoruz

Atak, hiç yatrm yaplmam 30 krsal mahalleye 150 bin metrekare kilitli parke ta döemeye baladklarn, 22 köyde çalmalarn tamamlanmak üzere olduunu aktard.

lçede bakmsz durumda olan bütün parklar yenilediklerini ayrca 2 park ve 30 krsal mahalleye çocuk oyun gruplar kurma çalmalarnn tamamlanmak üzere olduunu bildiren Atak, tüm krsal mahallelerde dezavantajl vatandalarn hastaneye gidi gelileri için ücretsiz servis hizmeti balattklarn vurgulad.

Atak, Servis sayesinde gidi dönülerde sknt yaayan, araç bulamayan yal, engelli, hasta ve hasta yakn vatandalarmzn gidi ve dönüleri artk çok daha rahat oluyor. Tüm krsal mahalleleri kapsamas bakmndan da Türkiyede bir ilk olma özellii tayan servis hizmeti haftann her günü belirlenen güzergahlarda hasta vatandalarmz ilçe devlet hastanesine ücretsiz tamaktadr. ifadelerini kulland.

lçeye içerisinde saat kulesi, dinlenme ve yeil alanlar olan vatandalarn ho vakit geçirebilecei, görsel olarak ilçeye modern bir hava katacak meydan projesinin çalmalarnn sürdüünü anlatan Atak, unlar söyledi:

Bütün kayna vatandan emrine ve hizmetine sunduk. Bu da ortaya güzel eylerin çkmasn salad. Daha önce bu kaynaklar vatandan hizmetine sunulsayd, vatandalarmz çok daha refah ve mutluluk içerisinde yaam olurlard. Kaynaklarmz vatandalarmzn emrine ve hizmetine sunmaya devam edeceiz. Kaynaklarla hem i üretiyoruz hem de geçmi belediyeden kalan borçlar ödüyoruz. Geçmi dönemden kalan 3 milyon liraya yakn borcumuz var. Bunlarn yannda çok daha fazla hizmet üretmeye çalyoruz. 7 ylda Eilde belediyecilik anlamnda üretilmeyen hizmeti son 9 ayda üretmeye çaltk.

Ana Sayfaya Git