Eğitimin neferleri

Diyarbakır'da idareci ve öğretmenler, öğrencilerin de katılımıyla hayata geçirdikleri proje ile kırsaldaki okulları yeniliyor.

Haberler 23.11.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel Diyarbakr Ticaret Sanayi Odas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde idareci ve öretmenler krsaldaki örencilerin daha iyi koullarda eitim öretim görmesi için Biz de Varz Projesini hazrlad. Bu kapsamda tespit ettikleri okullarda ara tatili de frsat bilerek çalmalara balayan ekip boyadklar okullarda elektrik tesisatn yeniliyor, çat, sra ve masalar onaryor. çalma yürüttükleri okullara lçe Milli Eitim Müdürlüünün de katksyla yepyeni bir görünüm kazandran öretmenlerin hedefi yl boyu bu hizmeti köy köy gezerek sürdürmek.

- Okullarn fiziki artlarn daha iyi hale getirmek istiyoruz

Ekibin ilk dura Diyarbakrn Ergani ilçesindeki Hendek Köyü lkokulu ve mam Hatip Ortaokulu ile Selman mezrasndaki Pamukpnar lkokulu oldu. Fedakar öretmenler beraberlerindeki örencilerin de desteiyle gün boyu süren çalma ile iki okulun svasn yapt, elektrik tesisatn yeniledi, masa, dolap ve sralar ile çatsn onard.

Ekipte yer alan elektrik teknikeri Ceren Aksuy, AA muhabirine yapt açklamada, köy örencilerinin eitim gördüü okullarda eksikleri gidermek için yola çktklarn söyledi. Örencilerin ne artlarda eitim gördüklerini anlayp onlara yardmc olmak istediklerini ifade eden Aksuy, ara tatilde baladklar çalmay gönüllülük esasyla sürdüreceklerini belirtti.

- nallah daha iyi eitim görmelerini salayacaz

Elektrik Teknik Bölümü efi Sait Turan da örencilerin k mevsiminin gelmesiyle daha scak bir ortam da ders görmelerini salamak için ellerinden gelen çabay gösterdiklerini söyledi.

Bo zamanlarnda belirledikleri okullarn onarmn yaptklarna iaret eden Sait, Kendi imkanlarmzla öretmenler olarak okullarn çatsn ve elektrik tesisatn yeniledik, mobilyalardaki eksikleri giderdik. Bu çocuklarn iyi eitim almas için okullarn elektrik, mobilya ve fiziki artlarn daha iyi hale getirmek istiyoruz. Bu tür okullardaki eksiklilerin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya hazrz. Bize ulatklar takdirde öretmenler olarak tatilde ve bo zamanlarmzda okullar daha iyi hale getirebiliriz. diye konutu.

- Okulumuz daha modern hale geldi

Selman Mezras Pamukpnar lkokulu Müdürü Fatma Ayta, okulun fiziki artlarnn iyiletirilmesinin öretmenler, örenciler ve veliler üzerinde olumlu bir etki salayacan belirtti.

Ayta, örencilerin bir arada ders gördüünü, bunun da baz zorluklara neden olduunu ifade ederek Okulumuzda snflardan bamsz akl ve zeka oyunlarn kullanabileceimiz, çocuklara eitim öretim adna daha da faydal olabileceimiz bir bölüm istiyorduk. ki snfmza duvar örüldü. Daha önce büyük ama kullansz iki snfmz vard. u anda çok güzel ve kullanl 4 snf elde ettik. dedi.

Okulun 13 yl önce yaplan elektrik tesisatnn onarldn dile getiren Ayta, okuldaki birçok eksiin giderilmi olduunu aktard. Ayta, Okulumuz daha modern, eitim ve öretimi daha üst seviyeye tayacak bir hale geldi. dedi.

- Örencilerimiz adna teekkür ediyoruz

Ergani lçe Milli Eitim Müdürü Mustafa Kaçmaz, göreve baladklar günden bu yana bütün köy okullarn gezerek var olan eksiklerini tamamladklarn söyledi.

Yaklak 27 köy okulun eksikliklerinin giderildiini anlatan Kaçmaz, unlar kaydetti:

Eksik kalan birkaç okulumuz için Diyarbakr Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin balatt projeyi duyduk. Sonra kendileriyle iletiime geçtik. Arkadalar da bu kalan birkaç okulumuzun onarmn üstlendiler. Örencilerimiz adna onlara teekkür ediyoruz. Ara tatilde olmamza ramen öretmenlerimiz kalemlerini brakp ellerine frça, mala ve kürek alarak okullar daha güzel hale getirmeye çalyorlar.

Ana Sayfaya Git