Eğlenceli ve eğitici sokak

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin minik sahiplerine güvenilir bir ortam sunan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Çocuk Sokağının aynı zamanda sokak oyunları konusunda bir eğitim merkezi olarak da hizmet verdiğini söyledi.

Haberler 05.10.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi trafie kapal alanda oluturduu çocuk Soka ile güvenli bir alanda çocuklarn dülerini gerçekletirebilecei, hayata daha özgür ve kendine güvenen bireyler olarak yetiecei bir ortam hazrlad.

ELENCEL SOKAK

Koperatifler Mahallesinde Yeniehir Belediyesi tarafndan kurulan çocuk Sokan ziyaret eden Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, sokaktaki çocuklarla birlikte oyun oynad. çocuk Sokana gelen aileler ile sokak hakknda görüen Bakan Beikci, bölgede bir ilke imza atarak trafie kapal bir caddeyi çocuk Sokana dönütürdüklerini belirterek, çocuk Soka Projemiz ile ilçemizde trafie kapal olan caddemizi çocuklarmz için özel tasarladk. Bölgemizde bir ilk olan çocuk Soka projemiz ile çocuklarmzn geliimine ve hayallerini gerçekletirmelerine destek olmaktayz. çocuklarmzn dülerini gerçekletirdikleri sokamzda sosyal, zihinsel ve dil geliimlerine katk salayan oyunlarla becerilerini gelitirip takm bilinci, empati kurma, ibirlii yapma, koordinasyon salama, stratejik düünebilme gibi nitelikleri de kazanabilmektedirler dedi.

çocuklar için böylesi bir alan oluturan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikciye teekkür eden vatandalar ise oluturulan çok güvenli çocuk Sokanda, çocuklarnn hareket ederek enerjilerini boalttklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git