Ehliyet alacaklar dikkat! Sınav yöntemi değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erecek, adaylar soruları bilgisayar üzerinde yanıtlayacak.

Haberler 15.06.2017 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl yetkililerinden alnan bilgiye göre, MEB Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünce, pilot uygulama olarak 28 ildeki 32 e-snav salonunda gerçekletirilen motorlu tat sürücü kursu e-snavlarnn, bu yl sonuna kadar 81 ilde yaplmas salanacak.

Daha önce Ankara, stanbul, zmir, Adana, Malatya, Eskiehir, Bursa, Samsun, anlurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakr, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmara, Hatay, Balkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdada bulunan e-snav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçmesiyle 2018den itibaren motorlu tat sürücü kursu snavlarnn kat ve kalemle yaplmas uygulamas sona erecek.

SONUçLAR HEMEN ÖRENLECEK

Yurt geneline yaygnlatrlacak e-snav salonlarnda, ylda 4 milyon 298 bin 770 adayn snava girmesi öngörülüyor. Adaylar, yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açdan zengin sorular cevaplayarak örendiklerini etkin ekilde snavda uygulama frsat bulacak.

E-snav uygulamas sayesinde, adaylar randevu sistemiyle en yakn tarihte snava girebilecek, snav bitiminde sonuçlarn hemen örenebilecek. Kullanc dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kadnda yanl iaretleme, iaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak. E-snavlarda, iitme engelli vatandalar için görsel, video, animasyon ve iaret diliyle sorular yer alacak. Yeni uygulama, soru ve cevap kad basks, içilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin dümesini de salayacak.

Ana Sayfaya Git