Ehliyet Sınavı 2016 soru ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman?

14 Mayıs'ta düzenlenen Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası aktif edildi mi? Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman hangi sitede açıklanacak? Taşıt kullanmaya bir adım olan ehliyet sınavına giren sürücü adaylarının merakla beklediği 14 Mayıs ehliyet sınav soruları ve sonuçları henüz açıkanmadı

Haberler 26.05.2016 - 18:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14 Maysta düzenlenen Ehliyet snav sonuçlar sorgulama sayfas aktif edildi mi? Ehliyet Snav Sonuçlar ne zaman hangi sitede açklanacak? Tat kullanmaya bir adm olan ehliyet snavna giren sürücü adaylarnn merakla bekledii 14 Mays ehliyet snav sorular ve sonuçlar henüz açkanmad

Ülkemizde, Otomobil kullanabilmek için almanz gereken bir belge vardr. Bu belge olmadan trafie çkmak yasaktr. Ayn zamanda trafikte bulunan dier insanlar bir ekilde tehlikeye atmaktadr. Eer bu belgeye sahip deilseniz araç kullanmamanz sizin ve çevrenin yararna olacaktr. Bu belgeye ehliyet denmektedir. Ehliyet alabilmek için sürücü kurslarna gidip gerekeneitimi almanz gerekmektedir. Eitiminizi aldktan sonra snava girmeniz gerekecektir. Bu snavlar iki aamal olarak yaplmaktadr. lk olarak gireceiniz snav teori snavdr. Bu snavda sorumlu olduunuz bölümler; ilk yardm, motor ve trafik bölümleridir. Bu bölümlerden sorulan sorulara vereceiniz cevaplar ile beraber 70 puana ulam olmanz gerekmektedir. Eer 70 puann altnda bir puan alrsanz teorik snavnz baarz olmu olacaktr. Snava tekrar girmeniz gerekecektir. 70 puan ve üzerinde puan alan adaylar ise snavn ikinci aamasna girmeye hak kazanm olacaklardr. kinci aama uygulamal olarak yaplmaktadr. Uygulama snav dier bir adyla direksiyon snavna girmeden önce kaytl olduunuz sürücü kursunun derslerine katlmanz gerekmektedir.

Derslerden sonra snav tarihiniz ve snav saatinizde snava gireceiniz yere gitmeniz gerekmektedir. Snava girerken sürüünüzü deerlendirmek için görevli de sizinle birlikte araca binecektir. Snavnzn baarl olup olmadn öretmeninizden örenebilirsiniz. Bu konu ile detayl bilgileri yazmzn devamnda da bulabilirsiniz.

Sonuçlar açklandnda kaytl olduunuz sürücü kursu mutlaka sizinle bir iletiim kuracaktr. Direksiyon dersleriniz bu snavdan baarl olduunuz takdirde ayarlanacaktr. Böylece ikinci aama snav için direksiyon dersleri almaya balayabileceksiniz. Günümüzde ehliyet döneminde bir takm deiiklikler yaplmtr. Stajyer ehliyet denilen ehliyet ile daha duyarl sürücü eitimi verilmektedir. Yani stajyer ehliyete sahip olan bir sürücü için 2 yl bir deerlendirilme süresi bulunmaktadr. Bu süre içerisinde sürücünün geçmemesi gereken bir ceza puan vardr. Bu ceza puan nasl belirleniyor diye soracak olursanz bunun cevab oldukça basittir. öyle ki trafikte yaplan her hatal davrann belirli bir puan olacaktr ve siz hata yaptnzda kaydnza ilenecektir. Eer iki yl doldurmadan ceza puannz snra gelirse stajyer ehliyeti elinizden alnacaktr. Böylelikle tekrar bir sürücü kursuna yazlp, eitim alp daha sonra iki aamal snavlara tekrar girmeniz gerekecektir. Hatal davranlar olarak birkaç tane hatal davranlardan sizler için bahsedelim. Mesela; krmz kta geçmek, alkollü araç kullanmak, hz snr olan bir yerde hz snrn geçmek, trafikte insan hayatn tehlikeye atacak hatal sollama yapmak ve benzeri davranlarn ceza puanlar bulunmaktadr. Bahsetmi olduumuz gibi daha duyarl bir trafik ortam yaratmak amaçlanmtr. Eer bu 2 yl sonrasnda ceza puannz düükse size normal ehliyetiniz verilecektir. Bu ehliyet ile ayn davranlar yaptnzda da zaten trafik polisinde veya radar sayesinde bir miktar ceza yemek durumunda kalacaksnz. Trafikte dikkatli olmak oldukça önemlidir. nsan hayatn tehlikeye atacak davranlardan uzak durmanz daha da önemlidir.

kaynak:milliyet

14 MAYIS EHLYET SONUçLARI SORGULA MTSAS EKRANI detay

http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24 B=2

Ana Sayfaya Git