Ehliyet sınavındaki soruların yüzde 10'u animasyonlu sorulardan oluşuyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavlarında animasyonlu soru sayısının adaylara sorulan tüm soruların yüzde 10’unu oluşturduğunu bildirdi.

Haberler 26.05.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Milli Eitim Bakanl, eitimde dijitalleme hedefleri dorultusunda balatt ehliyet snavnda animasyonlu soru uygulamas kapsamnda adaylarn soru çeidini tanmas için deneme snavlarn da paylat.

Bakan Özer, ehliyet snavlarndaki sorular görsel ve içerik açsndan zenginletirmek, yarar artrmak için balatlan animasyonlu soru uygulamasna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

ANMASYONLU SORULAR

Ölçülmek istenen davranlarn net ekilde ortaya konulmas hedefiyle animasyonlu soru uygulamasna geçildiini ve ehliyet snavlarnda yer alan animasyonlu sorularn saysnn her geçen gün arttn belirten Özer, unlar kaydetti:

Gelinen noktada ehliyet snavlarnda sorularn yüzde 10u animasyonlu sorulardan oluuyor. Ehliyet snavlarnda ilk olma özellii tayan animasyonlu sorular, gerçek yaam durumlarna uygun olduu için bu yenilik snav geçerlii ve güvenilirliine de katk salyor.

Adaylarn snav öncesinde soru çeidini tanmas için animasyonlu sorularn da yer ald deneme snavlarna Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün odsgm.meb.gov.tr uzantl internet adresinden eriilebiliyor.

Ana Sayfaya Git