Ehliyete bakarız

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Başkanlık mülakatları için milletvekillerince liste gönderildiği iddiasına ilişkin "Sınava giren, yakını, tanıdığı, dostu, seçmeni olan herkes bilsin ki Diyanet İşleri Başkanlığında mülakata girenlerin sadece ehliyetine bakılır, onun dışındakiler etkili olmaz." dedi. İşliyen, "Yorulup da 'Efendim böyle birilerine ulaşayım' diye bir çaba içerisinde olmanın bir karşılığı yoktur" açıklamasını yaptı.

Haberler 09.02.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan liyen, Bakanlk mülakatlar için milletvekillerince liste gönderildii iddiasna ilikin Snava giren, yakn, tand, dostu, seçmeni olan herkes bilsin ki Diyanet leri Bakanlnda mülakata girenlerin sadece ehliyetine baklr, onun dndakiler etkili olmaz. dedi.

DYANETTEN TORPL DDALARINA CEVAP

ddialara ilikin açklamalarda bulunan liyen, her yl Hazine ve Maliye Bakanlnn verdii izin çerçevesinde 4B sözlemeli imam hatip, müezzin-kayym ve Kuran kursu öreticisi alndn, geçen ay da bu kapsamda snavlarn yapldn anmsatt.

Türkiyede 20 ilde 21 snav merkezinde 56 snav komisyonu marifetiyle yazl snav puanyla müracaat etmi 46 bin aday içerisinden 19 bin 726 kiinin mülakata çarldn belirten liyen, mülakata girenlerde Kuran- Kerimin güzel, doru ve tecvit kurallarna göre okunmasna dikkat edildiini vurgulad.

liyen, mülakatlarda uygulanacak esaslarn ilgili birimlerle komisyon bakanlarnca mülakatlar balamadan önce gözden geçirildiini ve mülakatlarn ehliyet ve hakkaniyet çerçevesinde yaplmas için her zaman özen gösterildiini ifade etti.

Komisyonlar tarafndan yaplan deerlendirmelerde sadece ehliyet ve liyakatin dikkate alndn vurgulayan liyen, sosyal medyada ortaya çkan listeleri de incelediklerini, örnein listenin birisinde yer alan üç isimden hiçbirinin snav kazanamadnn belirlendiini bildirdi.

HERKES GÖNÜL RAHATLIIYLA HAKKINI ALDIININ BLNCNDE OLMALI

liyen, herkesin gönül rahatlyla hakkn ald, hakk olmad zaman da alamad bilinciyle hareket etmesi gerektiini söyledi.

Adaylarn, ÖSYM tarafndan gerçekletirilen ve dini bilgilerinin ölçüldüü yazl snavn ardndan mülakata alndklarn, dini bilgilerin büyük oranda yazl snavla ölçüldüünden mülakatta daha çok Kuran ve tecvit bilgisiyle okuyu becerilerinin dikkate alndn anlatan liyen, Diyanet ileri Bakanlnda snava giren, yakn, tand, dostu, seçmeni olan herkes bilsin ki Diyanet leri Bakanlnda mülakata girenlerin sadece ehliyetine baklr. Onun dndakiler etkili olmaz. Yorulup da Efendim böyle birilerine ulaaym. diye bir çaba içerisinde olmann bir karl yoktur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git