Ehliyette yeni dönem!

1 Ocak 2016 tarihinden önce verilen ehliyetlerin yenilenmesi gereken süre daralırken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden sürücülere uyarı geldi.

Haberler 09.05.2022 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakanl, 1 Ocak 2016dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralk 2022ye kadar uzatmt. Eski tip ehliyetlerin yenileme ileminin doabilecek cezalarn önüne geçilmesi için 2022 yl bitmeden yaplmas gerekiyor. Süre giderek daralrken Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü de bu konuda sürücüleri uyard. Ehliyetini yenileyecekler randevu.nvi.gov.trden ya da Alo 199dan randevu alabiliyor.

DEM PARASI NE KADAR?

Randevuyu alanlarn 15 liralk deiim ücretini (deerli kat bedeli) bavurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasyla ya da bankaya yatrmas gerekiyor. Bavuruda gereken belgeler:

-Nüfus cüzdan,

-Eski sürücü belgesi,

-15 liralk deiim bedelinin bankaya yatrldna dair makbuz,

-Son 6 ay içinde çekilmi bir adet biyometrik fotoraf ve sürücü olur yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alnan sürücü salk raporu.

EHLYETTE YEN DÖNEM!

Öte yandan Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamada, motorlu tat sürücü kurslarndan sertifika alanlarn ehliyet alm ilemlerinde zaman tasarrufu salayacak yeni bir uygulama balatld belirtildi.

Motorlu tat sürücü kurslarndan ylda yaklak 3 milyon kiinin sertifika ald aktarlan açklamada, sertifikalarn, özel motorlu tat sürücü kurslar tarafndan düzenlenip, il ya da ilçe milli eitim müdürlüklerince kontrol edildikten sonra imzalanarak kursiyerlere datld hatrlatld.

Ana Sayfaya Git