Ehliyette Yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri, 2018'den itibaren tablet bilgisayarlar ile yapılmaya başlanacak.

Haberler 19.12.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama snav deerlendirmeleri, 2018den itibaren tablet bilgisayarlar ile yaplmaya balanacak.

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü Kemal amlolu, direksiyon uygulama snavlarnda, özel motorlu tat sürücü kurslarnn Karayollar Trafik Kanunu gerei Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonundan temin ettii formlarn kullanldn anlatt.

2018 Ocak aynda Ankarada yaplacak pilot uygulamann ardndan ise Türkiye genelinde kademeli olarak direksiyon uygulama snavlarnda tablet kullanmna geçileceini ifade eden amlolu, Bu sayede snav komisyonlar, deerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekletirecek, adaylarn snav baar durumlar elektronik ortamda ve anlk olarak merkezi modüle iletilmi olacak. dedi.

amlolu, yeni düzenleme sayesinde uygulama snavlarnda her aday için 3 nüsha olarak temin edilmesi gereken kat formlarn bedelinin sürücü kurslar üzerinde oluturduu maliyetin ortadan kalkacan belirtti.

- e-snav salonlar faaliyete geçiyor

Kemal amlolu, ayrca 2018den itibaren tüm illerde e-snav salonlarnn faaliyete geçmesiyle motorlu tat sürücü kursu yazl snavlarnn da bilgisayar üzerinden yaplacan bildirdi. amlolu, uygulama ile adaylarn görsel açdan zengin sorular cevaplayarak örendiklerini etkin ekilde snavda uygulama frsat bulacan vurgulad.

Türkiyede trafik ve sürücü eitimlerinde son 4 ylda ciddi sçrama yaandn dile getiren amlolu, Milli Eitim Bakanlnn bu eitimlerin kalitesini artrmak için yeni çalmalarn sürdüünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git