Ekmek parası için!

Diyarbakır’da bunaltıcı hava sıcaklığına aldırış etmenden çalışmak zorunda olan vatandaşlar, mesleklerini tüm olumsuzluklara rağmen devam ettiriyor.

Haberler 16.07.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn gölgede 40 dereceyi at Diyarbakrda artan neminde etkisiyle hissedilen hava scakl yer yer 50 dereceyi ayor.

Ancak bu rakamlar yaam kavgasnda evine ekmek götürmek zorunda olan insanlarmz mesleklerini icra etmekten alkoymuyor.

Diyarbakr Söz Gazetesi ekibi, usanmadan insanlara hizmet etmeye devam eden ve günein kavurucu scaklna aldr etmeden frn önünde ekmek üreten ustalarn, dönercilerin zorlu anlarna ahitlik etti.

Sabahn erken saatlerinden itibaren frn azna geçen ustalar baka çarelerinin olmad için bu ii yaptklarn dile getirdiler.

VÜCUDUMUZ SICAA ALIMI

Frn ustalarndan akir in, bkmadan usanmadan bu meslei yapmaya devam edeceini ifade ederek, Bizler bu ie almz. Tabi güne ile ate önünde durmak bir deil. Ama artk bizim vücudumuz buna alm. Ama çalmak zorundayz. Yemek saatleri dnda ara vermeden çalmaya devam ediyoruz dedi.

BZE LÜTFEN DUACI OLUN

Dönerci ustalarndan Ahmet Ylmaz da, güne ve atein önünde zorlandklarn ve insanlardan dua beklediklerini aktararak, öyle konutu:

Darda günein ve atein önünde çalmak baya zor. Ama ne yapalm ekmek aras, ekmek kavgas diyoruz. Mecbur, elimizdeki imkanlardan dolay. Kimse istemez ki bu scakta ve bu atein önünde dursun. Bizimde rzkmz ve ekmeimiz buradan çkyor. Ama baya zorlanyoruz. imizden dolay pek dinlenemiyoruz. Bize lütfen duac olun.

Öte yandan scaklk bata çocuklar olmak üzere tüm Diyarbakrllar olumsuz etkiliyor. Dar gelirli çocuklarn urak yeri olan Anzele havuzu, miniklerin cvltlaryla inliyor.

Paraszlktan ötürü uzak semtlerden Anzeleye gelmek zorunla olduklarn belirten çocuklar, yetkililerden mahallelerine havuz yaplmasn istedi.

çocuklardan Muhammed Sanay, Bizde Anzele gibi yerlerde serinlemeye çalyoruz. Biraz küçük ama yinede serinlemek için baka çaremiz yok. Hava çok scak diye konutu.

Havuzlarn ücretli olduu için buray tercik etiklerini kaydeden Serdar Akgün ise, Hava scak bizde baka semtlerden buralara serinleme için geliyoruz. Arkadam balardan geliyor ben ise ehitlikten geliyorum. Dier havuzlar paral. Bizimde paramz olmad için gelip burada serinliyoruz. Belediye bizim mahalleye havuz yapsn eklinde konutu.

GECE SAAT 12YE KADAR PARKLARDAYIZ

Parklarda aaç gölgelerinde dinlenen vatandalardan Mahmut Atasever de öyle konutu:

Scaktan yanyoruz, piiyoruz. Havuz olmad için çocuklarmz Anzele gibi parklarda yüzüyor. ehrin göbeinde bir havuz olsa iyi olur, çocuklarmz serinlemi olur. Dicle nehrine gidiyorlar sonrada orada bouluyorlar. Bir ey yapamyoruz, elimizden bir ey gelmiyor. Scaktan bunalyoruz, evde de yatamyoruz. Gece saat 12ye kadar parklarda sürünüyoruz.

Ana Sayfaya Git