Ekmek parası!

Hava sıcaklığının gün içerisinde 40-50 dereceyi aştığı Diyarbakır ve Şanlıurfa'da, özellikle güneşin altında ve ateş karşısında çalışan işçiler sıcaktan olumsuz etkileniyor.

Haberler 23.07.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en scak kentlerinden Diyarbakr ve anlurfada son günlerde etkisini artran scak hava, günlük hayat da olumsuz etkiliyor.

Kentte yaz mevsiminde etkili olan bunaltc scaklar günlük yaam giderek zorlatryor. Hava scaklnn gün içinde 40-50 dereceyi amas özellikle baz meslek gruplarnda çalanlar olumsuz etkiliyor. Tarlada, asfaltlama çalmalarnda, frnda ve ören yerlerinde çalmak zorunda kalan kiiler, bir yandan scakla bir yandan da çaltklar ortamn zorluuyla mücadele ediyor.

Tarlalarnda ürünleri toplamaya çalan içiler, apka kullanp sk sk su tüketerek günein etkisinden korunmaya çalyor. Krsal Tarlada ekmek paras için çalan Mustafa en, havalarn çok scak olduunu ancak buna ramen geçimlerini salamak için çalmak zorunda olduklarn söyledi.

Tarlada ailesiyle sebze yetitirdiklerini dile getiren en, Özellikle öle vaktinde havann çok bunaltc olmasndan dolay çalmaya bir süre ara vermek zorunda kalyoruz. Scaklardan korunmak için apka takyoruz, bol bol su içiyoruz, elimizi yüzümüzü ykayarak serinlemeye çalyoruz. Scaklar etkilese de mecburiyetten çalyoruz. çünkü yapacak baka bir iimiz yok. diye konutu.

MOLA VERNCE SOUK SUYLA DU ALIYORUZ

Frnc Mustafa Yuan ise havann ve frnn çok scak olduunu ancak çalmak zorunda olduunu söyledi.

Frnclk mesleinin zorluunu anlatan Yuan, Özellikle ate önünde çalmak iimizi daha da zorlatryor. Havann scaklyla frnn scakl birleince bizi çok kötü etkiliyor. anlurfa çok scak ama yapacak bir ey yok. Scaklardan korunmak için sk sk su içiyoruz, elimizi yüzümüzü ykyoruz, 3-4 saatte molla verince souk su ile du alyoruz. Scaklardan baka türlü korunma ansmz yok. ifadelerini kulland.

Dönerci ustas Mehmet Ceylan da özellikle yaz mevsiminde anlurfann çok scak olduunu dile getirdi.

Dönercilik mesleinin scak havada daha zor olduunu aktaran Ceylan, anlurfann bu mevsimde bunaltc bir havas var. imiz de scak olunca zorlanyoruz. Scaklar bizi etkilese de zorlansak da geçimimizi salamak adna çalmak zorundayz. Ate önünde bu scakta bu ii yapmak çok zor. Korunmak için sk sk su içip elimizi yüzümüzü ykyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git