Ekmek teknesi!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan Rahime Şimşek (54), eşi uzun zaman iş bulamayınca, tandırda ekmek pişirip satarak ailesinin geçimini sağlıyor. Kazandığı parayla 8'inci sınıfa giden kızının eğitim giderini de karşılayan Şimşek'in, isteği yaşadıkları toprak damlı evden kurtulmak.

Haberler 09.12.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesine bal krsal Gültepe Mahallesinde 2si kz 4 çocuk annesi Rahime imek, ei Selahattin imek, uzun süre i bulamaynca kollar svayp, i giriiminde bulundu. lk olarak mahalledeki tandrda piirdii ekmei satarak ie balayan Rahime imek, komularnn yardmyla satn ald inein sütü ve kaz ile tavuk yetitiriciliiyle devam etti. Mahallede ürettii ürünleri Bismil ilçe merkezide sata sunarak ailesinin geçimini salayan imek, elde ettii gelirle 8nci snfta eitim gören kznn eitim masraflarn da karlyor.

TEK STE TOPRAK DAMLI EVNDEN KURTULMAK

imek, en büyük isteinin yaadklar toprak daml evden kurtulmak olduu olduunu ifade ederek, evlerinden ylanlarn olduun bundan dolay geceleri uyuyamadklarn söyledi. Ailesinin geçimini kendisinin saladn belirten imek, nee bakyorum, tavuklara bakyorum, ekmek yapyorum. Bunlar satarak geçimimi salyorum. Bir kzm okuyor. 8inci snfa gidiyor. Buradan kazandm parayla onu okutuyorum. Eim isiz. Evimiz de topraktr. Yamur yanca su içeriye geliyor. Yaknda su kanal yapmlar. Küçük ylanlar geliyor içeriye. Tavanda ylan var. Kzm korkudan yatamyor. Yazn bu yüzden darda tahtada yatyoruz ama k geldi içeri girince korkuyoruz. Tavan hep saman olduu için ylanlar geliyor dedi.

Ana Sayfaya Git