Ekmekçi piyano şampiyonu!

Şanlıurfa'da 11 yaşındaki Defne Ekmekçi uluslararası piyano yarışmasında birinci oldu

Haberler 12.06.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 11 yandaki Defne Ekmekçi, çevrim içi düzenlenen Uluslararas Kanada çada Sanatlar Akademisi Piyano Yarmasnda birincilii elde etti.

Yaklak 2 yldr piyona eitimi alan Ekmekçi, mays aynda çevrim içi düzenlenen ve Kanada, ABD, Ukrayna gibi ülkelerden ayn ya kategorisindeki 250 katlmcnn eserlerinin deerlendirildii yarmaya katld.

Yaplan deerlendirme sonucunda birincilie layk görülen Defnenin ismi akademinin internet sayfasnda yer alrken, plaket ve sertifikas da gönderildi.

PYANO YARIMASINDA BRNC

Ekmekçi, gazetecilere, piyanoya ilgi duyduu için bu alanda eitim aldn söyledi.

Yurt içinde de çeitli yarmalara katlarak baarl olduunu anlatan Ekmekçi, öyle konutu:

Pandemi dönemindeki yasaklarda piyano çalmak bana çok iyi geliyordu. Canm sklnca piyano çalnca mutlu oluyorum. Salgn süreci nedeniyle çevrim içi düzenlenen yarmaya video çekip yolladm. Benim için güzel oldu, çok mutluyum. Piyanoda daha baarl olmak istiyorum. Fazl Say gibi çalmay çok istiyorum. O çok güzel çalyor, ben de kendimi öyle dülüyorum. Gelecekte hayatmn her annda yanmda piyano olmasn istiyorum.

Defne Ekmekçi, geçen yl da London College Of Music seçmelerinde gösterdii baar üzerine Uluslararas Piyano Örencisi unvan aldn ifade etti.

Ana Sayfaya Git