Eksi 10 derecede kaplıca keyfi

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde bulunan Budaklı Kaplıcası yılın 12 ayında da ziyaretçilerini ağırlarken, eksi 10 derecede kaplıcaya girenler şifa arıyor.

Haberler 30.01.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üstü açk kaplcaya özellikle kar yad zaman gelenler ayr bir keyif alrken, kaplca suyunun scakl ise 45-50 dereceyi buluyor. Hava scaklnn eksi 10 dereceye kadar dümesine ramen kaplca keyfi yapan vatandalar, scakl 45-50 dereceyi bulan kaplcada ifa bulduklarn söylediler. Kaplcaya giren vatandalar, kaplcann birçok cilt hastalna ve özellikle romatizmaya iyi geldiini belirtti. K aylarnda eksi 20 dereceleri bulan Sibirya souklarnda bile scakl 45-50 dereceyi bulan ve romatizma, solunum, sinir sistemi, sindirim sistemi, böbrek, idrar yollar ve böbrek ta ile metabolizma bozukluklar gibi hastalklara iyi geldii belirtilen Budakl Kaplcas, k ortasnda yüzme keyfi yaamak isteyenlerin ve ifa arayanlarn aknna uruyor.

KAPLICA KEYF

Budakl köyü içinde bulunan 3 farkl alandaki kaplcalara özellikle k aylarnda yöre halknn yan sra çevre illerden de çok sayda çocuk ve yetikin geliyor. Bitlisten Budakl Kaplcasna girmek için gelen Nihat Olcay adl vatanda, ocak aynn sonlarnda olmalarna ramen ve eksi derecelere aldr etmeden kaplcada arkadalaryla yüzdüklerini söyledi.

Birkan Kurtdemir ise kaplcann özellikle romatizmaya çok iyi geldiini belirterek, Bu mevsimde bu havay bulmak zor olduu için deerlendirmek istedik. Bir eksiimiz, burada bir tesisin olmaydr. Tesis olsayd buras daha çok yerli ve yabanc turist çekebilirdi. Suyun scak olmas, havann souk olmasn etkilemiyor. çünkü suyun scakl yaklak 45-50 derece civarndadr. çok ükür bizler rahatszlmz için burada deiliz, ama hasta olarak gelenlerin burada ifa bulduklarn da biliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git