El becerileri görücüye çıktı

Muşlu kadınların bir yıl boyunca Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evi ile Sunay Mahallesi Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evindeki kurslarda yaptığı ürünler görücüye çıktı.

Haberler 27.06.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Belediyesi tarafndan yaplarak hizmete sunulan bilgi evleri meyvesini vermeye devam ediyor. Vatandalarn urak yeri haline gelen tesislerde hazrlanan ürünler için ylsonu sergisi düzenlendi. Porsor Ana Kadn Kültür ve Eitim Merkezinde düzenlenen sergi açlna Belediye Bakan Feyat Asya, Halk Eitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, Milli Eitim ube Müdürü Suat çetin, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve çok sayda vatandalar katld. Serginin açl kurdelesini kesen Bakan Feyat Asya, çalmalarda emei olan herkese teekkür etti.

BLG EVLER

Daha sonra sergilenen ürünleri inceleyen Bakan Asya, kadnlarla yaptklar çalmalar üzerine hasbihal etti. Burada gazetecilere açklamalarda bulunan Bakan Asya, geçen dönem iki mahallede kurduklar bilgi evlerinde bir yl boyunca kadnlar tarafndan hazrlanan ürünlerin sergilendiini söyledi. Bilgi evlerinin vatandalarn ikinci evi konumunda olduuna dikkat çeken Bakan Asya, Bilgi evlerimizi kurduktan sonra vatandalarmzn bu tesislerimizden güzel bir ekilde faydalanmasn salamak için gerekli altyap hazrlmz yaptk. Üniversitemiz, l Milli Eitim Müdürlüümüz, Halk Eitim Merkezi Müdürlüümüz ve KUR l Müdürlüümüz gibi kurumlarmzla çeitli protokoller imzaladk. Birçok alanda kurslar açlmasn saladk. Bugün bu kurslarmz sayesinde kadn hemehrilerimiz alternatif bir ura içine girerken aile ekonomisine de katklar sunabiliyor. Bugün de el emei göz nuru ile ortaya çkardklar ürünleri sergiliyorlar dedi.

EL EMEKLER

Bakan Feyat Asya, Mütak Baba ve ehit Murat Ylmaz Bilgi Evlerinde 4 adet okuma-yazma kursu ile 116 kursiyere 1. ve 2. kademe eitim verildi. Kuran- Kerim kursu ile çocuk ve yetikin toplamda 351 kiiye eitim verildi. Diki-nak kursunda 100 kii meslek eitimi ald. El sanatlarnda 52 kii, ahap boyamada 44 kii kurs gördü. SODES kurslar ile kilim kursundan 44 kii, bilgisayar destekli nak kursundan 45 kii, çocuk bakclndan 45 kii, açlk kursundan 45 kii faydaland. Üniversite ile tefsir, kssalar, topluma hizmet derslerinden 200den fazla kii istifade etti. çocuklara istismar, trafik, deerler, salk, çevre, okuma, darbeler gibi konularda 200e akn etkinlik yapld. Bu etkinliklerden bin çocuk istifade etti. ASPMin düzenli eitimleri ile 400 kadna eitim verildi. Her iki bilgi evlerinde haftalk tefsir dersi ile 150 kadn faydaland. Mukabele ve Kadir Gecesi programlarna toplamda 200 kadn katld. Bu kurslara katlanlara yönelik 15 ehir içi, 15 ehir d gezisi yapld. lk, orta ve lise örencileri için saat 08.00den gece 01.00e kadar etüt ortamnda 500e akn örenciye hizmet verildi. Gönüllü öretmenlerimiz ile soru çözümleri yaplarak üniversiteye hazrlanan örencilere destek verildi. Mahalle temsilcilerimiz ve muhtarlarla görüülerek muhtaç, dul, hasta, yetim ve vatandalarla görüülerek, ayni, nakdi yardm ve çeyiz yardmnda bulunuldu. Vatandalar ASPM ve RAM gibi kurumlara yönlendirildi diye konutu.

Ana Sayfaya Git