El emekleri Travel’de sergilendi

Bu yıl düzenlenen 11. Travel Turkey İzmir Fuarında Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından Sur Mağduru Dezavantajlı ve engelli bayanların hazırladığı el emeği ürünler sergilendi.

Haberler 09.12.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filografi, çini, deri, keçe, telkari ve gümü kurslarnda eitim alan kadnlarn hazrlad el emei göz nuru el sanatlarn böylesi uluslararas bir fuarda kendilerini tantmann büyük bir frsat olduunu belirten Aile Destek Merkezleri Genel Koordinatörü Nezihe Kent, Madur kadnlarmzn baarsn burada sergilemek, kadnlarmzn ne kadar güzel ve kaliteli iler yapabileceini göstermektedir dedi.

Diyarbakrda 24 ADEMin bulunduunu belirten Kent, ADEMlerde toplam 991 kurs verildiini ve 22 bin 415 kursiyerin bu kurslardan faydalandn ifade etti.

ADEMlere Türk bayra siparii

ADEMlerde kadnlara sosyal kültürel, mesleki becerilerine katk sunmak amacyla tekstil, okuma-yazma, el sanatlar, istihdam gelitirmeye yönelik kurslar gibi çeitli kurslar açldn anlatan Kent, Travel Turkey Fuarnda kursiyerlerimiz tarafndan yaplan el sanatlarn sergilemekteyiz. Özellikle Dezavantajl kadnlarn ADEMlerimizde hazrlayp kendi evlerinde devam ettikleri filografiden yaplan Türk Bayra motifli tablomuz ziyaretçilerden çok büyük ilgi görüyor. Bu konuda birçok olumlu dönü oluyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git